Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adina Florea, propunerea pentru şefia DNA, vorbeşte despre dosarul penal în care ar fi vizată: 'Știu doar că s-a redeschis de către Înalta Curte'

ziuadeconstanta
Adina Florea

Adina Florea, propusă de ministrul Justiției pentru funcția de procuror-șef DNA, a declarat, joi, corespondentului MEDIFAX, că nimeni din această structură nu i-a comunicat că este instrumentat un dosar în care este vizată.

Adina Florea a spus singura informație pe care o deține despre dosarul în care ar fi vizată este că acesta a fost redeschis de ÎCCJ.

CITEȘTE ȘI: Cei mai buni specialişti trag semnalul de alarmă: Virusul leucemiei, extrem de răspândit

„Nu știu de existența acestui dosar, pentru că niciodată nimeni din această structură (DNA – n.r.) nu mi-a comunicat nimic. Nici procedural, nici citație, nu m-a invitat să dau nici vreo declarație. Eu nu știu nimic despre dosar. Știu doar că s-a redeschis de către Înalta Curte”, a declarat Adina Florea, pentru MEDIAFAX.

Întrebată dacă existența acestui dosar ar reprezenta o piedică în ceea ce privește candidatura sa la șefia DNA, Adina Florea a răspuns că din punctul ei de vedere nu ar trebui să fie nicio problemă.

„Nu am a-mi face niciun proces de conștiință cu privire la acest dosar atâta vreme cât nimeni nu mi-a comunicat niciun act de procedură. Atâta vreme cât a fost o ordonanță de clasare și s-a redeschis la plângerea părții. Cred, habar n-am… Din punctul meu de vedere nu este nici un fel de problemă, dovadă că mi-am și depus candidatura”, a mai spus Adina Florea.

Procurorul Adina Florea este propunerea minstrului Tudorel Toader pentru funcția de șef al DNA, a anunțat, joi, Ministerul Justiției.

CITEȘTE ȘI: Avertisment teribil al medicilor: Care sunt primele semne ale cancerului ovarian

Adina Florea vine de la Parchetul Curții de Apel Constanța. Înainte de această funcție, ea a ocupat și scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, dar și pe cel de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Adina Florea a cerut redeschiderea dosarului în care fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost cercetat după ce a defilat îmbrăcat într-o uniformă cu însemne naziste la o prezentare de modă din Mamaia, în iulie 2009. Dosarul a fost închis pentru că ținuta nu avea legături cu nazismul, însă Florea a infirmat soluția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.