Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adina Vălean, după discuția cu Florin Cîțu: România trebuie să fie parte din rețeua de transport feroviar de mare viteză

F.P.
valean citu

Premierul Florin Cîțu și comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, au participat vineri seara la dineul oficial ce a marcat închiderea evenimentelor organizate la București cu prilejul Anului European al Căilor Ferate.

La final, Adina Vălean a relatat pe Twitter ce a discutat cu premierul Cîțu, pe tema modernizării rețelei de căi ferate din România.

„Prin-ministrul Florin Cîțu: 'Nu vreau doar să îmbunătățesc infrastructura feroviară. Vreau să facem saltul spre trenuri de mare vitează.' România trebuie să fie parte din rețeaua de transport feroviar de mare viteză care conectează întreaga Europă”, scrie Adina Vălean pe Facebook.

Pe domeniul Transporturilor, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) depus de România la Bruxelles presupune „2 reforme majore și 4 tipuri principale de investiții, iar bugetul total propus însumează 7,62 miliarde euro” - totul cu termenul limită 2026. Pe feroviar ținta e modernizarea a peste 300 de kilometri de cale ferată, dar și achiziția de trenuri noi și, ca experiment, de trwenuri pe hidrogen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.