Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adio, carnaval de la Mamaia

mazare cezar

Viceprimarul municipiului Constanţa Decebal Făgădău a anunţat, joi, că Primăria nu va mai organiza în această vară carnavalul staţiunii Mamaia, spunând însă că agenţii economici pot face diverse acţiuni de promovare, inclusiv o defilare a carelor alegorice.

Consilierii locali din Constanţa au votat, în cadrul şedinţei de joi, un proiect privind abrogarea hotărârii CL numărul 65/2013 care prevedea obligativitatea cluburilor din Mamaia să aibă un car alegoric cu care să participe la carnaval.

Viceprimarul Decebal Făgădău a declarat, la finalul şedinţei Consiliului Local, că Primăria nu va mai organiza carnavalul din Mamaia.

"Ţinând cont de faptul că 1 Mai declanşează sezonul estival, pentru ca agenţii economici să ştie cum să-şi bugeteze obligaţiile ce le reveneau născute din aceste hotărâri de Consiliu Local, mi s-a părut corect ca în luna aprilie să anunţăm că abrogăm hotărârile care instituiau obligativitatea de participare la carnavalul organizat de Primărie şi că Primăria nu va mai organiza carnaval. Întrucât taxa de promovare instituită la solicitarea celor care operează în staţiunea Mamaia este o taxă funcţională, pot apela la această sumă de bani pentru a face ce acţiuni de promovare consideră dânşii potrivite pentru staţiunea Mamaia. Altfel spus, anul acesta municipalitatea nu va organiza niciun carnaval, nicio defilare, pur şi simplu va autoriza, dacă îi va fi solicitată, orice manifestare de promovare din staţiune organizată de agenţii economici", a afirmat Decebal Făgădău, transmite mediafax.ro

El consideră că rolul agenţilor economici trebuie să fie prioritar în promovarea staţiunii Mamaia.

"Carul municipalităţii a fost anul trecut bine primit, dovadă zecile de mii de participanţi la acele manifestări. A fost o măsură foarte bună, banii s-au cheltuit util pentru că scopul a fost atins, dar nu distonează ceea ce a făcut Radu Mazăre şi ceea ce a încuviinţat Consiliul Local atâta timp cu ceea ce propun eu, pur şi simplu am ajuns la un moment în care cred că rolul agenţilor economici trebuie să fie cel de primă voce, iar Primăria, împreună cu Consiliul Local, să susţină această primă voce", a afirmat viceprimarul Constanţei.

Decebal Făgădău a precizat că nu a vorbit cu Radu Mazăre despre acest proiect, spunând că îl aşteaptă să revină la Primărie pentru a-şi duce la capăt mandatul de primar.

În luna martie 2013, Consiliul Local a aprobat un proiect de hotărâre care prevedea obligativitatea proprietarilor de cluburi din Mamaia de a avea un car alegoric cu care să defileze în timpul sezonului estival.

Radu Mazăre a fost, în ultimii ani, vedeta carnavalului din Mamaia. El a defilat pe care alegorice purtând diverse costume, fiind pe rând spartan, sultan, samurai, maharajah, rege britanic, Ludovic al XIV-lea, Nabucodonosor, Suleyman Magnificul, Cezar, Ştefan cel Mare şi Ramses al II-lea.

În urmă cu câteva săptămâni, Radu Mazăre a anunţat că nu va mai participa la carnaval şi că nu ştie dacă acesta va mai fi organizat. Mazăre se află în prezent în arest preventiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.