Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrația de la Taipei a condamnat 'dictatura' din China, cu ocazia aniversării instalării regimului comunist

china si taiwan

Administrația de la Taipei a condamnat marți "dictatura" din China, în contextul aniversării a 70 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze, condusă de comuniști, informează agenția de știri Reuters, potrivit MEDIAFAX.

În urmă cu 70 de ani, liderul din acel moment al Partidului Comunist din China, Mao Zedong, a anunțat fondarea Republicii Populare Chineze, în urma victoriei în războiul civil împotriva forțelor Partidului Naționalist (Kuomintang). Forțele și oficialii Kuomintang s-au refugiat pe insula Taiwan, formând Republica China.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Viorica Dăncilă, întâmpinată de protestatari la Ploiești: 'Ghița e în Serbia/ Nu ne mai alungați tinerii'

Beijingul consideră Taiwanul ca fiind un teritoriu chinez autonom, cu toate că, de facto, autorităţile de la Taipei sunt complet independente de China.

"Partidul Comunist Chinez a peristat cu dictatura monopartit timp de 70 de ani, un concept de guvernare care încalcă valorile democrației, libertății și drepturilor omului, provocând riscuri și amenințări pentru dezvoltarea Chinei continentale", a transmis Consiliul taiwanez pentru Afaceri Continentale.

Taipeiul a mai transmis că regimul de la Beijing este "o amenințare serioasă la adresa păcii în regiune și civilizației și democrației globale".

"Supraviețuirea și dezvoltarea Chinei continentale nu sunt legate de o singură persoană și un singur partid", a adăugat consiliul.

Relațiile între Taipei și Beijing s-au deteriorat după alegerea Tsai Ing-wen în funcția de președinte al Taiwanului, despre care China consideră că dorește să declare independența statului insular, o limită de netrecut din punctul de vedere al conducerii de la Beijing.

Citește și: Dincă bagă anchetatorii ÎN SPERIEȚI: Criminalul din Caracal are tendințe sinucigașe

Mai mult, China și-a manifestat nemulțumirea față de declarațiile Taipeiului în favoarea protestelor pro-democrație din Hong Kong.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.