Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia americană critică DUR Consiliul Drepturilor Omului al ONU

Un diplomat american de rang înalt a avertizat miercuri în mod ferm Consiliul Drepturilor Omului al ONU că îşi pierde credibilitatea, o poziţie ce alimentează speculaţiile că noua administraţie de la Casa Albă ar putea retrage SUA din acest organism, transmite DPA, potrivit agerpres.

Erin Barclay, asistent adjunct al secretarului de stat pentru organizaţii internaţionale, a acuzat Consiliul, din care fac parte 47 de state membre alese de Adunarea Generală a ONU, că tratează în mod incorect Israelul şi că o serie de guverne reprezentate în acest organism sunt responsabile de omoruri, detenţii ilegale şi violuri.

Citeşte şi: Marea Britanie riscă să rămână fără personal medical in perioada post-Brexit

'În contextul în care examinăm viitoarele noastre angajamente, guvernul meu va analiza acţiunile Consiliului, cu o atenţie specială pe reformă', a declarat Barclay.

Consiliul şi-a deschis luni, la Geneva, cea de-a 34-a sesiune, dezbaterile, ce se vor încheia la 24 martie, vizând, între altele, situaţia drepturilor omului în Siria, Coreea de Nord şi Myanmar, tortura, migranţii sau libertatea credinţei.

Potrivit unor informaţii neconfirmate publicate de Politico, administraţia Trump analizează posibilitatea retragerii Statelor Unite din Consiliul Drepturilor Omului.

'Pentru ca acest Consiliu să aibă credibilitate, ca să nu mai spunem succes, trebuie să se îndepărteze de poziţiile sale lipsite de echilibru şi neproductive', a declarat Barclay.

Ţările arabe şi musulmane din Consiliu s-au asigurat în ultimii ani că Israelul şi modul în care îi tratează pe palestinieni au făcut obiectul unor anchete şi rapoarte.

Potrivit reprezentantei SUA, Consiliul 's-a făcut de râs' punând astfel sub semnul întrebării legitimitatea Israelului.

Din Consiliu fac parte şi câteva state unde au fost documentate încălcări ale drepturilor omului, precum Egipt, Arabia Saudită şi China, menţionează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.