Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Donald Trump a dispus limitarea numărului angajaţilor chinezi în filiale din Statele Unite ale trusturilor media publice chineze

angajati

Administraţia Donald Trump a dispus, luni, limitarea numărului angajaţilor chinezi în filiale din Statele Unite ale trusturilor media publice chineze, în replică la o serie de măsuri restrictive ale autorităţilor chineze asupra unor jurnalişti americani, anunță MEDIAFAX.

"De câţiva ani, Administraţia Chinei a impus măsuri de supraveghere din ce în ce mai dure, măsuri de persecutare şi intimidare asupra jurnaliştilor americani şi din alte ţări aflaţi în China", a declarat un oficial din cadrul Departamentului de Stat, citat de agenţia de presă Reuters.

Citește și: Dana Budeanu aruncă bomba: Cine e ministrul PSD care ar urma să fie luat de DNA, după Sorina Pintea

"Este vorba de o măsură care durează de mult timp. I-am implorat pe chinezi de ani întregi să îmbunătăţească atitudinea faţă de jurnaliştii aflaţi în China. Deci, măsurile noastre nu sunt o reacţie la un incident specific", a adăugat oficialul de la Departamentul de Stat, condamnând expulzarea unor reporteri ai publicaţiei The Wall Street Journal.

Începând din 13 martie, Washingtonul va limita la 100, în scădere de la 160, numărul angajaţilor chinezi ai Agenţiei China Nouă (Xinhua), ai postului China Global Television Network, postului China Radio International şi trustului China Daily Distribution Corp.

Cele patru trusturi media chineze se numără printre cele desemnate recent de Statele Unite entităţi străine.

În februarie, Administraţia de la Beijing a anulat vizele a trei reporteri The Wall Street Journal după ce publicaţia americană a refuzat să prezinte scuze pentru un editorial în care China era catalogată drept "adevăratul bolnav al Asiei". Un alt corespondent WSJ a fost nevoit să plece din China în 2019 după expirarea vizei.

Citește și: După ce au golit rafturile, speriați de coronavirus, românii vor să dea marfa înapoi

Tensiunile între Washington şi Beijing s-au amplificat de când Donald Trump a devenit preşedinte al SUA, disputele fiind marcate de acuzaţii privind relaţiile comerciale, activităţi de spionaj sau susţinerea acordată de Statele Unite Taiwanului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.