Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA vrea să amendeze Boeing cu 5,4 milioane de dolari pentru piese defecte ale 737 MAX

boeing.com
BOEING 737-800 NG

Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) din Statele Unite vrea să amendeze Boeing cu 5,4 milioane de dolari pentru că nu a prevenit instalarea unor piese defecte pe avioanele 737 MAX, transmite Reuters, potrivit news.ro.

FAA a acuzat vineri, într-un comunicat, că Boeing ”nu a reuşit să îşi supravegheze furnizorii pentru a se asigura că aceştia respectă sistemul de asigurare a calităţii din cadrul companiei,...Boeing cu bună ştiinţă a solicitat FAA autorizarea avioanelor după ce a stabilit că acele componente nu pot fi utilizate pentru că nu au trecut testele referitoare la soliditate.

În luna decembrie, administraţia a  propus aplicarea unei amenzi civile de 3,9 milioane de dolari împotriva Boeing, în legătură cu 133 de avioane 737 NG, care sunt dintre-o generaţie anterioară 737.

Citește și: Qassem Soleimani plănuia APOCALIPSA pentru diplomația SUA: Mai multe atentate asupra unor ambasade erau puse la cale

Aeronavele 737 MAX sunt consemnate la sol din martie 2019, în urma a doua prăbuşiri fatale care au provocat moartea a 346 de oameni. Siguranţa avioanelor Boeing a ajuns în atenţia parlamentarilor şi a FAA din cauza mai multor probleme.

FAA a dezvăluit în luna iunie că circa 300 de avioane NG şi 737 MAX ar putea conţine piese fabricate incorect şi a anunţat că va cere ca piesele respective să fie înlocuite rapid.

Piesele respective ghidează elemente aerodinamice ale aripilor care contribuie la decolare şi la aterizare. Defecţiunea poate face ca elementele aerodinamice să lovească avionul şi să rănească pasagerii sau să împiedice o aterizare în condiţii de siguranţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.