Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrator de firmă din Arad, trimis în judecată pentru evaziune fiscală de peste 1,44 milioane l

ciocanel judecator

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a administratorului unei societăţi comerciale din Sebiş pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată., informează procurorul Aurelian Dan Ursu, purtător de cuvânt al instituţiei. Ioan Pavel Rus, administrator al SC Paniprod H@R SRL, ar fi cauzat, conform procurorilor, un prejudiciu de 1,44 milioane de lei bugetului de stat.

"Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că în perioada 1 ianuarie 2011- 31 decembrie 2015 inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din oraşul Sebiş, judeţul Arad, în baza unei rezoluţii infracţionale unice a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii şi în declaraţiile depuse la organul fiscal teritorial cheltuieli fictive reprezentând prestări nereale de servicii de la mai multe societăţi comerciale din Arad", a declarat printr-un comunicat postat luni pe site-ul instituţiei, procurorul Aurelian Dan Ursu.

Potrivit sursei citate, inculpatul dorea ca prin aceste declaraţii neconforme cu realitatea să poată deduce în mod nelegal TVA şi impozitul pe profit. "Astfel, Ioan Pavel Rus a cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu în cuantum de 1.445.065 lei, din care 867.044 lei reprezintă T.V.A. şi 578.021 lei reprezintă impozit pe profit', a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, conform Agerpres. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Arad, mai menţionează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.