Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administratorii de cinematografe din Franţa nu vor ca Netflix să-şi proiecteze filmele în săli

netflix.com
Netflix

Administratorii sălilor de cinema din Franţa au cerut, miercuri, Netflix să renunţe la ideea de a-şi proiecta filmele pe marele ecran, în cadrul unor sesiuni excepţionale de acum şi până la sfârşitul anului. Întrebat de AFP, gigantul de streaming nu a comentat proiectul care nu este finalizat, informează News.ro.

Compania îşi doreşte să difuzeze în câteva săli independente din Franţa filme pe care le-a produs, care au fost deja difuzate pe platformă sau producţii inedite, potrivit unei surse interne.

Mai multe organizaţii din cinematografie şi-au exprimat deja opoziţia faţă de această idee, inclusiv cele care reunesc distribuitori independenţi, îngrijorate de crearea unui „festival Netflix”, „o atracţie pe termen scurt” pentru spectatorii care ar participa la o „sinucidere pe termen scurt” pentru cinematografe.

Federaţia naţională a cinematografelor franceze (FNCF) a solicitat Netflix „să renunţe la proiectul” care ar afecta lansările în săli, într-o perioadă în care cinematografele se luptă să-şi găsească public.

Platformele de streaming, cu Netflix în frunte, sunt o „sperietoare” pentru unii dintre administratorii de săli franceze care cred că pun în pericol echilibrul economic al sectorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.