Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Candu: Guvernul lui Igor Dodon pune piedici României, care încearcă să ajute de fiecare dată Republica Moldova

Adrian Candu

Liderul formațiunii „Pro Moldova”, Andrian Candu, susține că ceea ce se întâmplă cu livrarea motorinei donate de către autoritățile din România – este o piedică din partea Guvernului loial socialiștilor.

„Guvernarea lui Dodon pune piedici ajutorului venit din România. Se face imposibilul pentru ca motorina să nu ajungă la timp la agricultori”, scrie Candu pe o pagină de socializare.

De asemenea, politicianul afirmă că acest lucru este o bătaie de joc față de partenerii români, care vin cu donații pentru cetățenii moldoveni.

„Știți ce e cel mai dramatic? Bătaia de joc față de colegii din România, care încearcă să ajute de fiecare dată Republica Moldova. Data trecută motorina a fost adusă la nodul Feroviar de la Ocnița. Întrebarea este: de ce s-au dus până acolo? Cine are interes ca motorina să facă așa un drum până la Ocnița și 2 – după asta să fie repartizat în toată țara. Vă dați seama de ce infrastructură este nevoie și ce cheltuieli trebuie? De ce nu a fost adusă de exemplu la Giurgiulești? Sau undeva prin Centrul țării, unde mai ușor să fie organizată logisitica? Cineva are interes ca să rețină și să întârzie cât mai mult motorina, care urma să ajungă la agricultori”, a spus Andrian Candu într-o intervenție live pe facebook.

Menționăm, că la data de 17 mai, în Republica Moldova a ajuns prima tranșă de motorină din totalul de 6000 de tone promise, pentru agricultorii afectați de secetă.

Acest ajutor umanitar face parte din pachetul de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale, efectuate la Chișinău, la 29 decembrie 2020.

Prima tranșă de combustibil reprezintă 1 200 de tone și a fost primită de către oficialii moldoveni, în cadrul unei ceremonii oficiale organizate la Ocnița, notează știri.md

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.