Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase demolează AUR după acuzațiile de viol: 'Modul în care se manifestă membrii săi aminteşte de mişcarea legionară'

politiknews.ro
Adrian Năstase

Adrian Năstase lansează o serie de critici la adresa AUR, o formaţiune despre care spune că, prin promovarea violenţei în spaţiul public, "ne aduce aminte, inevitabil, de mișcarea legionară".

Adrian Năstase afirmă că formaţiunea condusă de George Simion își bazează acțiunile politice pe violență și pe contestarea unor instituții majore ale statului. Fostul premier aduce în discuţie şi recentul caz de viol asupra unei simpatizante minore, care a avut loc în tabăra de vară organizată de AUR. Năstase este de părere că agresiunea asupra minorei este consecinţa „direcției de acțiune transmise membrilor AUR.

”În momentul de față, formula cea mai puternică de organizare anti-sistem, o reprezintă AUR, un amalgam de diferite tipuri de frustrări politice, sindicale, personale și care capitalizează nemulțumirile acumulate, în străinătate sau în țară, ale unor categorii largi de populație.

Din păcate, modalitatea de acțiune încurajată de liderii AUR este violența verbală sau chiar fizică, violență comportamentală în parlament (căruia îi contestă rolul în ordinea constituțională), violența în acțiunea publică (descinderi în fața unor instituții ale statului, forțarea intrării în sedii ale acestora).

Această stare de spirit și direcția de acțiune transmisă membrilor săi au făcut posibil ca la o reuniune a „mișcării” să aibă loc un viol asupra unei simpatizante minore iar, pe de altă parte, să aibă loc, recent, încercări de a intra, prin efracție sau violență în sediile unor instituții de stat, cu grupuri de presiune. Ele reprezintă o modalitate de a promova violența în spațiul public, manifestări ce ne aduc aminte, inevitabil, de mișcarea legionară.

Care ar trebui să fie reacția statului și a clasei politice din România față de aceste evoluții? Voi încerca să răspund cu un alt prilej”, anunță fostul premier pe blogul său, într-o analiză ce poartă titlul „Violul și violarea spațiilor publice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.