Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase, despre contractul cu EADS

Stanga Romaneasca

Fostul premier Adrian Năstase a făcut o serie de comentarii pe marginea contractului semnat în 2004, cu EADS pentru securizarea frontierelor.

Din punct de vedere politic, Adrian Năstase scrie că era necesar contractul pentru că era una dintre condițiile negociate, în cadrul JAI, pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Negocierile trebuiau să se incheie în decembrie 2004 (deci în urmatoarele 4 luni ale anului), până la încheierea mandatului Comisiei Prodi. Alegerile europarlamentare dăduseră câștig de cauză dreptei iar Comisia Barrosso s-a dovedit a fi reticentă în legătură cu aderarea țării noastre (vezi declarațiile lui Olie Rehn). „Rezolvarea” acestui punct sensibil din agendă era normal să o facem cu cea mai mare firmă de profil din Europa, cu participații germane, franceze, spaniole, italiene etc. Unii poate consideră că ar fi trebuit să încercăm și cu rușii, cu chinezii, cu indienii… Eu cred că opțiunea politică a fost corectă, comentează fostul premier PSD.

Adrian Năstase subliniază faptul că că sistemul de securizare, pornit, în 2004, a fost realizat.

Palierul tehnic. Întrebarea mea este dacă instalatiile contractate au fost finalizate, dacă sistemul este funcțional, dacă el poate face față în condițiile unor eventuale valuri de migranți. Cred că este momentul ca zecile de generali care s-au ocupat, în special în Ministerul Administrației și Internelor, să facă o conferință de presă pentru a da detaliile necesare. Sunt convins că analiștii și consultanții politici din România vor avea astfel informațiile necesare pentru a se ocupa de toate palierele pe care le-am menționat, conchide Năstase.

Sursa foto: ActiveNews

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.