Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase, după asasinarea fostului premier japonez: 'Instabilitatea globală va fi tot mai accentuată'

fanatik.ro
adrian nastase

Fostul premier Adrian Năstase reacționează la atentatul în urma căruia Shinzo Abe, fost prim-ministru al Japoniei, și-a pierdut viața. Năstase avertizează că instabilitatea globală va fi în perioada următoare tot mai accentuată.

„Atentatul de astazi din Japonia intoarce privirile noastre – cel putin partial – de la conflictul militar din Europa la situatia din Pacific. Duminica vor avea loc alegeri pentru Senatul japonez. Fostul premier Shinzo Abe participa la o adunare electorala. Nu se stiu deocamdata motivele celui care l-a asasinat cu o arma bricolata destul de sofisticata. Indiferent de motiv insa situatia politica din Japonia va fi afectata si indirect situatia geopolitica din Pacific.

Se pare ca ciclul de violenta din Europa cuprinde si alte zone si, in felul acesta, instabilitatea globala va fi tot mai accentuata”, scrie Adrian Năstase pe blog.

Fostul premier nipon Shinzo Abe, în vârstă de 67 de ani, a fost împuşcat mortal de un individ, în timp ce rostea un discurs de campanie electorală în oraşul Nara, situat în vestul Japoniei. Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a revenit imediat la Tokyo de la un eveniment de campanie şi a denunţat "un act impardonabil".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.