Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase: 'Genial. Gratiere prin prescrierea faptelor!'

politiknews.ro
Adrian Năstase

Multe din dosarele importante, din ultima vreme, s-au incheiat prin constatarea prescrierii faptelor, susține Adrian Năstase.

„Vă amintiti „Mica reformă in justitie”, realizată de Cătălin Predoiu in 2010? Ea proclama „celeritatea” in derularea proceselor. Era nevoie de ea pentru că procurorii si judecătorii nu inteleseseră nevoia condamnării mele urgente. In plus, pentru că nu citiseră suficient de atent Constitutia in legătură cu responsabilitatea ministerială, au trebuit sa ia procesul „Trofeul calitătii” de la capăt, audiind din nou 971 de martori! In aceste conditii, recursul trebuia să se desfăsoare in conditii de „celeritate”. De obicei, termenele la ICCJ se dau din lună in lună. In cazul meu, termenele au fost de 2-3 pe săptămână! Si cu toate astea, prescrierea faptelor se realiza (2004-2012). Tot Livia Stanciu a rezolvat situatia – a decis că perioada cât dosarul a stat la CCR nu intră in calculul prescriptiei. Acum e altfel.

Nu are rost să vă incarc cu povesti vechi, nici măcar in legătură cu proiectele de gratiere pentru care unii isi rupeau hainele de pe ei in stradă. Solutia de acum este mai elegantă si mai eficientă. Dosarul este lăsat in frigider o perioadă corespunzătoare, se implineste termenul de prescriptie si apare, eventual, pe undeva, o mică notită despre dosarul respectiv. In felul ăsta, se realizează, selectiv, obiectivul dorit si nici nu se mai enervează ONG-urile Monicăi Macovei (se va intâmpla oare la fel si cu dosarul motociclistului?)”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.