Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase șterge pe jos cu polițistul Valer Kovaks: Încearcă să acopere scandalul violului de la AUR

Digi24
Adrian Nastase

Fostul premier al României Adrian Năstase șterge pe jos cu un polițist din Timișoara. Valer Kovaks a devenit cunoscut la nivel național după ce a fost sancționat de conducerea IPJ Timiș privind mai multe derapaje de comportament. A fost un adevărat haos din care puțini au reușit să afle cum stau cu adevărat lucrurile, fiindcă la mijloc era vorba de acuzații aduse de două grupari sindicale din cadrul IPJ Timiș.

Recent, Kovaks a lansat un atac și la adresa fostului premier Adrian Năstase, susținând că pe vremea când acesta conducea guvernul, studenți de la Academia de poliție ar fi fost duși să îi culeagă via.

Replica lui Năstase absolut năucitoare:

"Intr-un mesaj fb către ‘căpitanul’ George Simion, polițistul Kovacs Valer mă ‘denunță’ pentru o experiență a sa de acum 20 de ani pe când se afla la Scoala de poliție din Câmpina. In esență, polițistul îi raportează „căpitanului” că în perioada în care eram prim-ministru, as fi dat un telefon la școala de ofițeri din Câmpina iar, ca urmare, elevii au fost strânși în careu și trimiși să lucreze, „ca slugi” la via pe care eu aș fi avut-o la Tohani.

Nu știu dacă a dat cineva vreun telefon, eu în niciun caz nu. Nici nu stiu știu dacă au fost trimiși atunci elevii la cules de struguri. Singura chestiune care îl transformă pe polițistul Kovacs intr- un mincinos ordinar este faptul că, în niciun caz, în perioada în care eram prim-ministru, eu nu am avut o vie/podgorie la Tohani sau în altă parte. Deci întreaga poveste este mincinoasă .

Pe de alta parte, este adevarat, nu stiu daca simpatizantul sau membrul AUR – polițist Kovacs Valer a participat sau nu la Scoala de vară a ‘cămășilor albe’, organizată de AUR și doreste, poate, să acopere scandalul legat de acel viol în grup asupra unei simpatizante AUR minore, mutand discutia pe o chestiune „spectaculoasa” din urma cu 20 de ani.

Mi-e clar insa ca el face parte din acea fauna de indivizi care, după 2004, au lansat nenumărate minciuni in legatura cu mine, privind faptul că aș fi avut zeci de proprietăți în Transilvania, în Deltă, – castele, yahturi, farmacii, acțiuni sau depozite bancare în paradisuri fiscale. Aceste legende au disparut in mare parte dupa perioada, de aproximativ 10 ani, în care procurorii DNA au cercetat averea mea „descoperind”, în final, căciulițe și afișe electorale pentru partid și contravaloarea unor reparații la casa unui prieten.

Puteam să nu comentez aceste minciuni așa cum nu am comentat multe altele. Problema de fond este însă că, pe baza unor astfel de minciuni, se dezvoltă o viermuială de indivizi in zonele mlastinoase ale societatii, adunati de unele eminente cenusii din tara sau din starinatate, în formula „cămășilor albe” așa cum erau în perioada interbelică „cămășile negre’, „cămășile brune”, „cămășile verzi”. Am vrut să atrag atenția asupra incitării la violență și a formelor de violență efectiva pe care le-a dezvoltat în ultima vreme Mișcarea AUR, de fapt, liderii săi.

Mi s-a părut interesant răspunsul pe care mi l-a adresat George Simion la analiza pe care am făcut-o anterior, argumentul său principal fiind acela că eu eram supranumit Bombonel si, de aceea nu am dreptate. Cam pueril…. Probabil că avea în vedere faptul că în timpul cat eram prim-ministru eram blajin, răbdător, calm, generos, desi multi au avut o alta parere.

Pe fond, partidele de la guvernare ar trebui să înțeleagă, in opinia mea, riscul alunecării Romaniei spre zone cu nostalgie legionara și să ia măsuri în consecință în perspectiva alegerilor care vor urma.

In ceea ce-l privește pe polițistul Kovacs, îi acord 10 zile (pana in 5 octombrie) să producă documentele din care să rezulte că eu am avut o podgorie, o vie – proprietate la Tohani in perioada in care eram premier (2000-2004) si să justifice astfel. povestea pe care a introdus-o pe internet. Dacă nu, in masura in care este inca in MAI, îi voi cere ministrului de Interne să declanșeze o ancheta disciplinara .

George Simion va trebui sa fie insa atent de unde isi recruteaza locotenentii si simpatizantii. Dimensiunea nationala a politicii reprezinta un patrimoniu pe care nu trebuie sa-l afectam prin violenta si grobianism".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.