Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Severin, mărturii EMOŢIONANTE în faţa judecătorilor: 'La Rahova SE MOARE pe capete...'

adrian severin

Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat la 4 ani de închisoare pentru corupţie, a cerut, luni, magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 5, să fie liberat condiţionat, el subliniind că a executat pedeapsa cu demnitate şi nu a cerut zile câştig, deşi a scris numeroase lucrări ştiinţifice.

Citeşte şi: Explicaţii NEAŞTEPTATE după ce lucrările comisiei speciale au fost trecute la secret. Oana Florea: 'Unii au vrut să iasă în faţă, să fie vedete...'

Unul dintre motivele invocate de fostul europarlamentar pentru eliberare este starea de sănătate, susţinând că are probleme medicale. Întrebat de judecător ce ar face dacă va fi eliberat, Severin a spus că şi-ar vizita medicul, scrie MEDIAFAX.

„Al doilea lucru va fi să iau legătura cu colegii de facultate, să îmi reiau activitatea didactică. Personal, nu intenţionez să storc lacrimi şi să cer clemenţă în virtutea unei sănătăţi afectate. Ce trebuie reţinut este ocazia de a arăta că justiţia română nu reinstaurează de facto pedeapsa cu moartea. La Rahova şi numai acolo se moare pe capete, în această lună au murit doi deţinuţi. Urmează să judecaţi pe baza faptelor, pe baza dovezilor. Sunt aici petent, dar în realitate vin pe urma propunerii comisiei de eliberare care ştie ce s-a întâmplat în ultimul an. Am încercat să execut pedeapsa cu demnitatea necesară. Am muncit în perioada asta - nu cu zile câştig, am scris lucrări fără să pretind zile. Am cerut să rămân în regim închis tocmai pentru a duce la bun sfârşit toate programele în care eram implicat, unul să îi învăţ româna pe deţinuţii străini. Cred că această pedeapsa şi-a atins obiectivele, indiferent care au fost ele”, a spus Adrian Severin în faţa instanţei Judecătoriei Sectorului 5 al Capitalei.

Apărătorul lui Severin a spus, în sala de judecată, că fostul europarlamentar a avut o fructuoasă activitate intelectuală în detenţie.

„A ţinut conferinţe în detenţie, a participat la cursuri de alfabetizare, în luna noiembrie 2017 el a încheiat un contract de muncă, însă nu a beneficiat de zile. De asemenea, a participat la 70 de programe educaţionale, a elaborat lucrări ştiinţifice, a scris la revista penitenciarului. El a fost recompensat de patru ori pentru comportament bun, nu a fost sancţionat şi nici nu a avut conflicte. Universitatea Titu Maiorescu cere reintegrarea în muncă de urgenţă a acestuia, pentru că disciplina pe care o predă nu a putut fi suplinită de altcineva. (...) Executarea pedepsei nu ar aduce beneficii, în special prin prisma stării de sănătate”, a spus avocatul fostului europarlamentar, Alexandra Dogaru.

Citeşte şi: Traian Băsescu, prima reacţie după ce a pierdut lupta cu Igor Dodon: Mă voi sfătui cu avocatul

Procurorul de şedinţă a cerut respingerea cererii, întrucât din actele la dosar nu reies problemele de sănătate ale acestuia.

„Din actele depuse reiese că are o poziţie virulentă împotriva justiţiei, vorbeşte despre „trinomul DNA-SRI-ICCJ”. Nu reiese că se căieşte pentru faptele pentru care a fost condamnat”, a spus procurorul.

Adrian Severin, fost europarlamentar şi fost ministru de Externe, a fost condamnat de Curtea Supremă, în luna noiembrie a anului 2016, la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi luare de mită, decizia fiind definitivă.

Adrian Severin este acuzat că în perioada decembrie 2010 - martie 2011 a acceptat promisiunea a două persoane de a-i plăti 100.000 de euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele două persoane pretindeau că o susţin, acestea fiind în realitate reporteri de la "Sunday Times".

Citeşte şi: Un fost ministru de Finanţe DĂ SEMNALUL: Formularul 600 trebuie ELIMINAT imediat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.