Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Țuțuianu iese la atac, după OUG pe legile justiției: Nu este în regulă!

Senatorul PSD Adrian Țuțuianu a declarat luni, după ce Guvernul a adoptat OUG care modifică Legile Justiției, că "nu e în regulă" că a fost adoptată "foarte rapid", iar actul normativ trebuia discutat în prealabil, în interiorul formațiunii politice.

Citește și: SONDAJ CURS Klaus Iohannis domină topul prezidențiabililor, dar Călin Popescu Tăriceanu se desprinde spectaculos

"Eu cred că trebuia discutată în partid, mai ales că de doi ani de zile stăm pe masă cu Legile justiției. Să vii cu o ordonanță așa, foarte rapid, mi se pare că (...) nu cred că e în regulă. Nu am văzut ordonanța. Vreau să o văd mai întâi. Nu cred că e în regulă. În momentul în care am să văd ordonanța o să fac comentarii mai avizate", a afirmat senatorul PSD Adrian Țuțuianu, luni la Parlament, informează Mediafax. 

Guvernul a adoptat, în ședința de luni, ordonanța de urgență care aduce modificări Legilor Justiției, a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Ministrul Tudorel Toader, a prezentat, ulterior, prevederile OUG pe Legile justiției care a fost adoptată de Guvern, precizând că sunt schimbări în privința detașărilor procurorilor, că interviurile pentru procurorii-șefi vor fi transmise în direct, arhivate și văzute de oricine și că ministrul poate sesiza Inspecția Judiciară.

Ordonanța de urgență prevede și o serie de modificări în ceea ce privește amânarea pensionării anticipate a magistraților. Dacă varianta inițială a OUG prevedea amânarea pensionărilor anticipate până pe 31 decembrie 2022, cea adoptată de Guvern luni prevede amânarea doar până la finele anului 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.