Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Vasilescu despre implicaţiile aducerii aurului în ţară: 'Ducerea aurului la Banca Angliei are un scop creșterea credibilităţii ţării'

adrian vasilescu

Adrian Vasilescu, consultant de strategie la BNR, a declarat că, în discuția cu privire la rezerva de aur a României, cel mai bine este ca aurul să fie adus în țară, să fie constituită o comisie parlamentară și lucrurile se vor lămuri, potrivit mediafax.

"A vorbit CCR? A vorbit, așa că asta e decizia și nu o comentăm. Acum ce se întâmplă mai departe sigur putem să comentăm, probabil că legea va ajunge în Monitorul Oficial, după ce va fi promulgată de președinte, și apoi va fi adus aurul în țară. Noi, la BNR, am spus de mai multă vreme, de când a început această discuție că ar fi bine să fie adus în țară pentru că efectul se pierduse. Ducerea aurului afară din țară la Banca Angliei, la Londra acolo unde este inima financiară a Europei, are un scop foarte clar și anume creșterea credibilității țării. Ori atâtea discuții s-au făcut în legătură cu aurul de când îmi amintesc de acum trei patru ani într-o seară de septembrie când a venit așa un zvon în spațiul public că au dispărut 40 de tone de aur de la Banca Națională, o aberație desigur, dacă ar dispărea câteva grame de aur ar veni aici toate controalele din lume, așa ceva nu se poate.

Citește și: Lupta pentru putere! Stenograme explozive din ședința USR! ‘Sunt niște dictatori de tip PSD’

Pe urmă s-au tot purtat discuții atât de penibile în legătură cu această cantitate de aur aflată în custodie la Banca Angliei încât acum e mai bine să fie adusă în țară, să facă comisie parlamentară cum au spus, să vină să cântărească aurul să îl vadă bucată cu bucată cum arată, cum este (...), cum este înregistrat și atunci lucrurile se vor lămuri", a spus Adrian Vasilescu, consultant de strategie la BNR, pentru Digi 24.

Curtea Constituțională a respins sesizarea PNL și USR pe proiectul legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae care prevede ca Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate.

Citește și: Lovitură de teatru! Tatăl adoptiv al Sorinei dinamitează acuzațiile asistentului maternal

"Suntem a 35-a țară din lume privind cantitatea de aur monetar la Banca Centrală a țării. E o cantitate importantă și este o contribuție efectivă la creșterea credibilității țării, aurul trebuie să își urmeze acest scop, acest destin, dar după ce va fi numărat, cântărit, aranjat, lucrurile vor fi clarificate în BNR gestiunea este foarte clară, aurul se înregistrează după virgulă cu 4 zecimale. Totul este mai mult decât la gram, la părți de gram înregistrarea, nu e nici o problemă din această... problemele sunt altele, ce circulă prin spațiul public, e prea mult populism, aud astăzi după ce în sfârșit s-a luat această decizie că BNR ar fi trebuit să câștige și a pierdut de fapt prin neactivarea rezervei de aur aflate la Londra", a mai spus Vasilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.