Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adriana Kugler devine primul guvernator latino-american al Fed

FED

Adriana Kugler devine primul guvernator latino-american al Fed

Senatul american a confirmat-o joi pe economista Băncii Mondiale Adriana Kugler în Consiliul guvernatorilor Rezervei Federale: Ea va deveni prima persoană latino-americană care face parte din boardul instituției.

Kugler, ale cărei cercetări s-au axat pe piețele muncii, este prima persoană latino-americană care se alătură consiliului băncii centrale americane în cei 109 ani de istorie a acesteia, scrie Reuters, conform Mediafax.

„Este timpul ca latino-americanii să fie luați în serios ca parte esențială a familiei și economiei noastre americane”, a declarat senatorul democrat Bob Menendez, menționând că 62 de milioane de latino-americani consideră Statele Unite ca fiind acasă.

Confirmarea lui Kugler, a adăugat el, „înseamnă să schimbăm fața conducerii, astfel încât instituțiile noastre - aceste organisme cărora le încredințăm bogăția și prosperitatea viitoare a țării noastre - să poată reflecta pe deplin națiunea pe care o servesc".

Miercuri, Senatul i-a confirmat, de asemenea, pe guvernatorul Fed Philip Jefferson în funcția de vicepreședinte al Fed și pe guvernatorul Fed Lisa Cook pentru un al doilea mandat.

Odată cu numirea lui Kugler, consiliul de administrație al Fed are acum șapte membri, care, împreună cu cei 12 președinți ai băncilor regionale ale băncii centrale, stabilesc politica monetară în condițiile în care economia americană se apropie de o răscruce.

În ultimele 18 luni, Fed a majorat ratele dobânzilor cu 5,25 puncte procentuale în mod agresiv, în încercarea de a ține în frâu inflația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.