Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adriana Săftoiu scrie despre o situație REVOLTĂTOARE: statul român și-a bătut joc de elevii cu deficiențe de auz

adriana saftoiu

Deputatul PNL, Adriana Săftoiu, membru în Comisia pentru Drepturile Omului atrage din nou atenția asupra modului în care statul român își tratează copiii cu deficiențe de auz sau de vedere. Săftoiu arată că din cei 86 de elevi cu deficiențe de auz care s-au înscris la examenul de Bacalaureat au promovat doar 8. Deputatul arată că elevii nu au reușit să facă subiectele pentru că la școlile speciale ei studiază în limbajul semnelor, diferit de ceea ce se înțelege în limba română.

Citește și: Gabriela Firea, mesaj pentru urechile fine din politică, la externarea din spital: Nu mor caii când vor câinii

”86 de elevi cu deficiențe de auz s-au înscris la examenul de Bacalaureat. Au promovat 8. La Bucuresti si la Focşani toți au fost respinși. Cauza nu e nicidecum faptul că nu ar fi capabili, ci pentru că Ministerul Educației continuă să îi sfideze.
Proba de limba română înregistrează – cum era de aşteptat - note extrem de mici.
Ministerul de resort, păstorit de doamna Cati, chiar nu vrea să înțeleagă că acești elevi nu pot fi puși să dea examen scris în limba română la acelasi nivel cu un elev auzitor. Și, dacă tot nu e dispus să înțeleagă realitatea acestor tineri, măcar să accepte ca lucrările lor să fie corectate de profesori din şcolile speciale.
Limbajul semnelor în care ei învață e altceva decât limba română.
E revoltător cum li se rup aripile acestor tineri!
Amintiţi-vă cazul Petre Dobre, un tânăr de 25 de ani cu deficienţe de auz, care a devenit anul trecut, primul profesor de limbajul semnelor englezeşti din Scoţia, deşi nu a reuşit să ia Bacalaureatull în România. Asta nu s-a întâmplat din vina lui, ci a sistemului, care nu le permite acestor tineri să susţină examenul în limbajul semnelor.

Liceul Tehnologic Special pentru deficienți de auz, Cluj Napoca - 13 elevi înscrişi, din care 2 admiși 
Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Suceava- 8 elevi înscrişi, din care 5 admiși Liceul Tehnologic Special nr 3, Bucureşti - 44 elevi înscrişi, din care toți respinsi.
Liceul Tehnologic Special “Beethoven”, Craiova - 10 elevi înscrişi din care unul singur admis
Centrul Şcolar pentru educație incluzivă “Elena Doamna”, Focșani - 11 elevi înscrişi, din care toți respinşi.”, scrie Adriana Săftoiu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.