Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adversarii lui Iohannis reiau în campanie tema fascismului

iohannis

O procedură în care este implicat Iohannis, Biserica Evanghelică şi o organizaţie fascistă este scoasă din nou pe tapet şi preluată atât de susţinătorii lui Ponta, cât şi de cei ai Elenei Udrea.

Site-ul ancheteonline.ro scrie că aproape jumătate dintre şcolile din Sibiu au fost retrocedate Bisericii Evanghelice Lutherane, o parte din elevi fiind evacuaţi şi nevoiţi să se mute în spaţii mult mai restrânse. „O parte din aceste clădiri școlare care au fost retrocedate, iar elevii au fost evacuați, sunt de-a dreptul părăsite, au început să se degradeze, iar Biserica Evanghelica, noul proprietar, nu a investiti nici un leu pentru întreținerea și renovarea lor. În alte situații, imobile tocmai renovate și modernizate din banul public, au fost cedate la cheie reprezentanților bisericii”, scrie ancheteonline.ro.

Tema a fost discutată de mai multe ori în ultimii doi ani. Problema ar fi legată de faptul că şcolile au aparţinut Grupului Etnic German, o organizaţie nazistă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar naţionalizarea acestora, în 1944, s-ar fi făcut legal. „Și nu numai atât: aceste retrocedări s-au făcut ilegal deoarece toate aceste clădiri, care au aparținut de drept, între 1942-1944, Grupului Etnic German, o organizație hitleristă, scoasă în afara legii în 1944, prin decret regal și prin convenții ale aliaților de după cel de-al doilea război mondial, au intrat în proprietatea statului, nu prin abuz, ci legal, prin respectarea acodurilor internaționale. Adică înainte de 6 martie 1948 (cînd au început naționalizările abuzive) , la care fac apel toate legile de restituire adoptate după 1989”, mai scrie în ancheta publicată fără semnătură pe site-ul ancheteonline.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.