Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AEP dă o mână de ajutor Diasporei: propune OUG pentru prelungirea termenului înscrierii pentru votul în străinătate

u diaspora coada vot

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP) Constantin Buică a anunțat că așteaptă avizele și semnăturile pentru promovarea unei ordonanțe de urgență care să prelungească termenul înscrierii românilor pentru votul în străinătate de la 11 septembrie la 15 septembrie, anunță MEDIAFAX.

„Termen limită de înregistrare este 11 septembrie şi avem la acest moment, aşteptăm toate avizele, toate semnăturile, astfel încât să promovăm o ordonanţă de urgenţă care să clarifice unele aspecte pentru organizarea procesului de votare în străinătate, dar şi extinderea termenului de la 11 până la 15 septembrie inclusiv, cu speranţa că după 1 septembrie va creşte numărul cererilor de înregistrare. Pe baza informaţiilor pe care le avem că cetăţenii ar fi fost în luna august în concediu în România”, a declarat Constantin Buică, într-o conferință de presă susținută la sediul AEP.

Acesta a adăugat că „la acest moment avem 17.400 de cereri pentru a fi înfiinţate secţii de votare la peste 100 cetăţeni pe localitate sau pe grupuri de localităţi, iar la votul prin corespondenţă 17.740 de cereri”.

Președintele AEP a mai precizat că 22 septembrie e termenul limită de depunere a candidaturilor la BEC, iar pe 12 octombrie va începe campania electorală, care se va desfășura pe o perioadă de 30 de zile.

„Am primit de la misiunile diplomatice diverse informări. Ele trebuiesc communicate MAE și împreună cu misiunile diplomatice vor lua decizia înființării secțiilor în afara secțiilor de votare, iar noi de la încetarea termenului de înregistrare 11 sau 15 septembrie, noi vom indica localitatea în care trebuie să se înființeze secțiile de votare”, a mai anunțat Constantin Buică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.