Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroflot devine prima mare companie rusă salvată în urma pandemiei, după ce statul a cumpărat acțiuni de un miliard de dolari

Aeroflot

Aeroflot a anunţat vineri că statul rus va achiziţiona titluri în valoare de 50 de miliarde de ruble (un miliard de dolari) din noua sa emisiune de acţiuni, o injecţie vitală de numerar pentru cea mai mare companie aeriană a ţării, care încearcă să-şi revină în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Autorităţile de la Moscova au oprit cursele aeriene în aprilie şi au reluat doar câteva rute, ceea ce a redus la jumătate sursele de venituri pentru operatorii aerieni din Rusia, care erau deja afectaţi în urma deprecierii rublei cu 24,5% faţă de dolar anul acesta. Analiştii au avertizat că unele companii aeriene vor avea nevoie de ajutor de la stat pentru a supravieţui.

Citește și: Mâine va fi protest în Capitală: ‘Falimentul bate la ușă! Frica va aduce foamete!’ .

Oferta publică secundară a Aeroflot la Bursa de la Moscova ar urma să fie finalizată în 26 octombrie, iar compania ar urma să obţină 39,1 miliarde de ruble, inclusiv 9,1 miliarde de ruble de la statul rus.

Guvernul, care deţine deja o participaţie de 51,17% în Aeroflot, îşi va exercita dreptul de preemţiune pentru a cumpăra acţiuni de încă 40,9 miliarde de ruble, iar investitorii de pe piaţă vor achiziţiona titluri în valoare de 30 miliarde de ruble, a informat Aeroflot.

Se estimează că preţul unei acţiuni va fi de 60 de ruble, astfel încât vineri titlurile Aeroflot au scăzut cu 8,8%, la 60,08 ruble, de la 65,86 ruble miercuri.

Citește și: Raed Arafat, mesaj de ultimă oră prin RO-ALERT! ‘Respectați măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol’

În august, traficul aerian de pasageri în Rusia a scăzut cu 35% iar pentru acest an se estimează un declin de 53%, la 60 de milioane de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.