Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroportul din Luxemburg a rămas fără combustibil în urma inundaţiilor puternice: Conducta care alimentează aeroportul cu kerosen a fost afectată

aeroport

Aeroportul din Luxemburg a rămas fără combustibil în urma inundaţiilor puternice de joi după ce conducta care alimentează aeroportul cu kerosen a fost afectată, a anunţat vineri guvernul, relatează dpa.

Conducta, care are peste 5.000 de kilometri lungime şi este cel mai important sistem de conducte de acest gen al NATO, nu mai funcţiona pe partea germană a frontierei, lângă Echternacherbrueck, o supapă fiind probabil defectă, scrie Agerpres.ro.

Ministerul Mobilităţii din Luxemburg a anunţat ulterior că "aprovizionarea a fost restabilită la sfârşitul dimineţii de 16 iulie 2021".

Pe partea germană a frontierei, districtul Bitburg-Pruem din regiunea Eifel, unde se află Echternacherbrueck, a anunţat că nu sunt probleme. Potrivit administraţiei din Bitburg, nu s-au detectat pagube.

Cu toate acestea, au existat restricţii la aprovizionarea cu kerosen pe mai multe aeroporturi, deoarece staţiile de pompare s-au oprit din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică.

Sistemul de conducte din Europa Centrală (CEPS), creat de NATO la sfârşitul anilor 1950, alimentează în prezent cu combustibil şi aeroporturile civile din Amsterdam, Bruxelles, Frankfurt, Luxemburg şi Zurich.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.