Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroportul Heathrow anulează 80 de zboruri din cauza condiţiilor meteorologice neprielnice

marea britanie

Aeroportul londonez Heathrow a anulat joi cel puţin 80 de zboruri din cauza condiţiilor meteorologice neprielnice înregistrate în Regatul Unit, ţară care se confruntă cu ninsori şi viscol mai ales în Scoţia, Irlanda de Nord, Ţara Galilor şi nordul Angliei, semnalează EFE. Potrivit unui purtător de cuvânt al acestui aeroport, cel mai mare din ţară şi unul dintre cele mai tranzitate din Europa, abundentele ninsori şi viscolul au alterat calendarul serviciilor programate.

La rândul său, serviciul britanic de meteorologie (Met Office) a anunţat lapoviţă şi ninsoare, pentru perioade scurte, în alte zone din sudul ţării şi a avertizat că temperaturile vor fi mult mai scăzute decât cele de miercuri, situându-se între 2 şi 5 grade. Condiţiile meteorologice adverse aşteptate în întreaga ţară sunt cauzate de o masă de aer polar provenită din nordul Canadei, care se extinde în sudul Regatului Unit, după ce miercuri s-au înregistrat ploi şi furtuni în Scoţia şi nordul Angliei. Miercuri, furtunile au provocat întreruperi în furnizarea de energie electrică în unele locuri din Scoţia şi din nord-estul Angliei. Pe de altă parte, podul Forth Road, din apropiere de Edinburgh (Scoţia) a trebuit să fie închis miercuri pe ambele sensuri după ce vântul a deviat o maşină, conform Agerpres.

După cum a semnalat joi meteorologul Paul Gundersen, cele mai puternice ninsori vor avea loc probabil în nordul şi vestul Scoţiei, Irlanda de Nord şi zona sa de coastă. În Anglia şi Ţara Galilor se aşteaptă o zi geroasă şi umedă cu ploi şi, probabil, lapoviţă sau ninsoare. Expertul a avertizat că zăpada ar putea afecta reţeaua de transport după-amiază, între orele 17:00 şi 19:00 GMT, şi ar putea cauza noi întreruperi în furnizarea de curent electric.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.