Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroportul londonez City elimină limita de 100 de ml pentru lichidele permise în bagajul de mână

aeronews.ro
aeroportul london city

Aeroportul City din Londra a eliminat începând de marţi interdicţia de a transporta în bagajul de mână lichide care să depăşească volumul de 100 de mililitri la controlul de securitate, în urma introducerii unor noi scanere cu tehnologie avansată, relatează agenţia EFE.

Noile scanere, care iau imagini tridimensionale de înaltă rezoluţie ale bagajelor, permit de asemenea păstrarea dispozitivelor electronice în bagaj, astfel că pasagerii nu vor mai fi obligaţi să le scoată la controlul de securitate, informează Agerpres.

Pasagerii care folosesc de acum înainte aeroportul City din Londra vor putea avea în bagajul de mână la controlul de securitate până la doi litri de lichide, iar acestea şi articolele cosmetice nu vor mai trebui să fie introduse în pungi transparente şi scoase din bagaj la control.

Cu excepţia aeroportului Teeside din nordul Angliei, aeroportul londonez City este primul dintre marile aeroporturi britanice unde a fost instalată această nouă tehnologie. Guvernul britanic a stabilit iunie 2024 ca termen limită pentru ca majoritatea aeroporturilor din Regatul Unit să implementeze această tehnologie, care poate deosebi un lichid normal de unul ce disimulează explozivi.

Limita de 100 de ml pentru lichidele din bagajul de mână a fost impusă la sfârşitul anului 2006 la nivel internaţional după ce poliţia britanică a dejucat un complot terorist ce urmărea detonarea unor avioane în plin zbor cu explozivi ascunşi în băuturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.