Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aeroportul Schiphol din Amsterdam a fost închis din cauza ninsorilor

Operation World
Olanda

Sute de zboruri au fost anulate, un aeroport a fost închis şi cursurile din şcoli suspendate luni, în timp ce traficul rutier şi feroviar a suferit serioase perturbări în Olanda, plasată sub cod roşu în urma "căderilor abundente de zăpadă şi riscului de polei" pe drumuri, relatează AFP. Peste 400 de zboruri au fost anulate până la începutul prânzului pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, placa turnantă a traficului aerian din Europa, reprezentând o treime din totalul zborurilor, conform Agerpres.

Institutul regal olandez de meteorologie (KNMI) a declarat codul roşu pentru aproape întreg teritoriul, mai ales pentru zonele de centru şi sud ale ţării. Până la 15 centimetri de zăpadă ar putea cădea în provinciile Zelanda (sud-vest) şi Overijssel (nord-est), în apropiere de graniţa cu Germania.

Codul roşu este declarat o dată pe an din cauza precipitaţiilor abundente, a vânturilor violente, sau a poleiului, cum s-a întâmplat timp de trei zile şi în 2016, potrivit lui Femke Goutbeek, purtătoare de cuvânt a KNMI, care a asigurat că nu este o noutate. Şi transportul public a fost perturbat, cu numeroase linii suspendate sau întârzieri înregistrare mai ales de compania de autobuze Arriva.

Reţeaua ferată NS şi-a redus luni numărul de trenuri în circulaţie, sfătuind călătorii să se întoarcă la casele lor cât mai repede posibil. Ninsoarea aduce însă şi bucurie: sute de amatori de zăpadă au fost convocaţi pe Facebook pentru o mare bătaie cu bulgări, organizată după-amiază, la gara centrală din Haga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.