Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afirmaţii antisemite într-un volun publicat recent: Fostul şef al Securităţii susţinea că Revoluţia a fost o conspiraţie iudeo-masonică

Iulian Vlad
Recent, la Editura RAO a apărut volumul „Securitatea nu poate fi reabilitată. Dialoguri cu generalul Iulian Vlad 2003 - 2008”, al istoricului Alex Mihai Stoenescu . Cartea conţine afirmaţii antisemite alte fostului şef al Securităţii comuniste.

Evz.ro redă un mic fragment din cartea respectivă, în care cei doi participanți la dialog comentează afirmațiile generalului Emil Macri făcute în timpul unui interogatoriu pe vremea când se afla în închisoare.

Vezi şi: Noua dietă la modă în lumea vedetelor: Cum slăbeşti consumând zilnic suc de lămâie

Alex Mihai Stoenescu: Ați reținut totuși ceva, aveți vreun comentariu? Ce se întâmpla cu Macri?

Iulian Vlad: Era un ofițer excelent, dar cam...brutal, excesiv. Sigur, unele lucruri pot să le confirm. Evreii au lucrat, au fost implicați în evenimente. Această situație nu ține doar de cei implicați direct, Brucan, Brateș, Stark, care au jucat un rol activ, ci și de cei care au rămas în umbră. Cum vă explicați că Avram, fost ministru al industriei grele, a primit imediat după evenimente un post la Moscova? Apoi, trebuie să luați componența Guvernului format după decembrie... Guvernul era dominat de două categorii: cei cu legături cu KGB și evrei. Păi ce era Celac?

Alex Mihai Stoenescu: O să verific lista Guvernului, pe moment nu am imaginea componentei sale etnice. Ce părere aveți despre referirile lui Macri la Masonerie?

Iulian Vlad: Când am luat eu conducerea Securității, existau mai multe zone neglijate. Eu am dat ordinul să fie reluată supravegherea Masoneriei. Cel mai mare dușman al meu a fost timpul. Nu am avut timp să repun Securitatea pe baze profesionale, să aduc oameni profesioniști.”

Vezi şi: Motivele pentru care TREBUIE să consumi porumb fiert: Te protejează inclusiv de cancer .

Ca urmare a solicitării Directorului IRRD, Claudiu Iordache, CNSAS a inițiat în 2007 investigarea apartenenței lui Stoenescu la structurile fostei Securități din timpul regimului comunist. CNSAS a răspuns solicitării Directorului IRRD, prin „Nota de constatare a Direcției Investigații CNSAS” Nr. DI/I/3164/14.10.2009, prin care este recunoscută calitatea lui A.M. Stoenescu de colaborator al Securității. 'Recrutat înainte de Revoluție sub numele conspirativ Gavrilescu Adrian, istoricul Alex Stoenescu a primit bani de la Securitate'. Din datele Notei de constatare CNSAS, rezultă că sub numele de cod 'Gavrilescu Adrian', în calitatea sa de colaborator al Securității, Stoenescu a furnizat din 1984 în 1987 nu mai puțin de 70 de note informative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.