Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aflați în pragul disperării, profesorii cer să fie exceptați de la îngheţarea salariilor în 2021

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala distantare

Sindicaliştii din învăţământul hunedorean au solicitat marţi, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectură, ca personalul din sistemul de educaţie să fie exceptat de la măsura îngheţării salariilor în acest an, în paralel cu un calcul şi o plată "corecte" ale drepturilor băneşti suplimentare prevăzute de legislaţia în vigoare.

Comisia de Dialog Social a fost convocată de către prefectul Călin Marian, la solicitarea Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Hunedoara, reprezentanţii organizaţiei sindicale formulând mai multe revendicări, între care se numără şi cele care au ca obiect salarizarea personalului din învăţământ, se arată într-o informare a Prefecturii Hunedoara, remisă AGERPRES.

Citește și: Anunț de ultimă oră al lui George Simion! Legea care va fi susținută de AUR

Sindicaliştii au mai cerut, printre altele, dotarea corespunzătoare a şcolilor cu dispozitive şi echipamente, în vederea reluării cursurilor faţă în faţă, precum şi punerea la dispoziţia unităţilor de învăţământ, prin cabinetele medicale şcolare, a unui număr suficient de teste rapide antigen COVID-19, atât pentru testarea săptămânală a salariaţilor, cât şi pentru testarea elevilor sau preşcolarilor care prezintă simptome specifice infecţiei cu SARS-CoV-2.

De asemenea, reprezentanţii SIP Hunedoara au solicitat finalizarea punerii în aplicare a Legii nr. 85/2016 privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 - 13 mai 2011.

Citește și: Groaznic! Activistul de mediu Daniel Bodnar ar putea rămâne paralizat

O altă revendicare a făcut referire la decontarea integrală a cheltuielilor de navetă pentru personalul din învăţământ, potrivit legislaţiei în vigoare.

"Consider că solicitările sunt îndreptăţite, iar Instituţia Prefectului va face tot ce este posibil din punct de vedere instituţional ca acestea să ajungă la factorii de decizie din Guvernul României. Cu toţii trecem printr-o perioadă nemaiîntâlnită, complicată şi dificilă. Pentru guvern, învăţământul este o prioritate, de aceea vor fi găsite soluţiile necesare pentru ca profesorii şi elevii să beneficieze de cele mai bune condiţii pentru un act didactic performant. Este foarte important să ne adaptăm cu toţii, părinţi, elevi şi cadre didactice, noilor condiţii de realizare a actului didactic", a declarat prefectul judeţului Hunedoara, citat în comunicat.

Citește și: Florin Cîțu ‘țopăie’ de fericire: ‘Banca Mondială confirmă: măsurile pe care le-am luat în contextul pandemiei COVID-19 clasează România în topul țărilor cu cele mai multe și aplicate măsuri din lume’

Solicitările sindicaliştilor din cadrul SIP Hunedoara vor fi transmise de Instituţia Prefectului către Ministerul Muncii în cursul zilei de miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.