Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AFP: 'Pandemia noului coronavirus s-a soldat cu peste 227.000 de morţi în lume'

twitter
coronavirus

Pandemia noului coronavirus s-a soldat cu peste 227.000 de morţi în lume, relatează AFP care prezintă noi bilanţuri, fapte marcate şi un rezumat al evoluţiei covid-19, potrivit news.ro.

NICIUN CAZ NOU ÎN COREEA DE SUD

Coreea de Sud a anunţat joi că nu a înregistrat niciun caz nou de transmitere a noului coronavirus, pentru prima oară de când boala a apărut în ţară, la 19 februarie. Ea a înregistrat până în prezent 10.765 de contaminări şi 217 morţi.

O vreme Coreea de Sud a fost a doua cea mai afectată ţară de virus, însă a lansat foarte repede măsuri de distanţare socială şi mai ales o vastă campanie de depistare şi de identificare a persoanelor care s-au aflat în contact cu purtători ai virusului.

Citește și: S-ar pregăti un adevărat cutremur: Klaus Iohannis ar urma să-l debarce pe Ludovic Orban! O nouă femeie va fi premier?

PESTE 227.000 DE MORŢI ÎN LUME

Pandemia covid-19 s-a soldat cu cel puţin 227.482 de morţi în lume de la apariţia sa în decembrie în China, potrivit unui bilanţ întocmit joi, la ora 11.00 GMT (14.00, ora României) pe baza unor surse oficiale.

Peste 3.180.800 de cazuri au fost diagnosticate în 193 de ţări şi teritorii.

Statele Unite sunt ţara cea mai afectată, atât ca număr de morţi, cât şi de cazuri, cu 60.999 de decese la 1.040.488 de cazuri înregistrate. Urmează Italia cu 27.682 de morţi, Regatul Unit (26.097 de morţi), Spania (24.543) şi Franţa (24.087 de morţi).

Însă, în funcţie de numărul de decese înregistrate raportat la populaţie, Belgia este însă cea mai afectată ţară, în afară de ţări mici.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

RECESIUNI ÎN CASCADĂ

Produsul Intern Brut (PIB) al zonei euro a scăzut cu 3,8% în primul trimestru - cea mai importantă contracţie de la înfiinţarea monedei unice în 1999, potrivit unei prime estimări a Oficiului de Statistică Eurostat.

Franţa a anunţat o contracţie istorică a PIB-ului său în primul trimestru - de 5,8% -, cea mai puternică scădere din istoria evaluărilor trimistriale ale PIB-ului, care a început în 1949.

Spania a înregistrat la rândul său o contracţie a PIB-ului de 5,2%. ”Suntem în faţa unei situaţii economice şi sociale extrem de grave”, a comentat şeful Guverului Pedro Sanchez.

În Italia, se aşteaptă un recul de 4,7%.

CREŞTEREA ŞOMAJULUI ÎN GERMANIA

Numărul şomerilor a crescut cu 13,2% în Germania, în aprilie - cea mai puternică creştere înregistrată într-o singură lună din 1991, din cauza impactului noului coronavirus. Nivelul şomajului se află de-acum la 5,8%.

AER MAI PUŢIN POLUAT, VIEŢI SALVATE

Scăderea importantă a poluării aerului provocată de măsurile de izolare ar urma să cruţe 11.000 de vieţi în Europa, potrivit unui studiu al centrului de Cercetare privind Energia şi Aerul (CREA).

Această îmbunătăţire ar putea evita apariţia a 6.000 de noi cazuri de astm la copii şi a 1.900 de sosiri la urgenţă cu crize de astm.

CEL PUŢIN 100.000 DE CAZURI ÎN RUSIA

Rusia a depăşit pragul de 100.000 de cazuri de contaminare înregistrate oficial şi a înregistrat 1.073 de morţi, potrivit ultimului bilanţ, de joi.

Încă din prima săptămână de izolare, vânzările de alcool au crescut cu 65% într-o lună, potrivit Institutului de studii de piaţă GFK, iar puterea este îngrijorată de o eventuală creştere a alcoolismului într-o ţară în care consumul de alcool a scăzut cu peste 40% din 2003 în 2016.

LUCRĂTORILOR TEMPORARI ÎN CULTURĂ DIN FRANŢA LE ESTE ”FRICĂ”

”Domnule preşedinte, nouă ne este frică”. În Franţa, lucrătorii temporari în domeniul spectacolului afirmă că-şi joacă supravieţuirea din cauza noului coronavirus şi se tem că sunt uitaţi de stat, căruia-i reclamă o amânare de un an în calcularea orelor de muncă muncite care le dau dreptul la şomaj.

Un text intitulat ”Cultura în pericol”, adresat preşedintelui Emmanuel Macron, a fost semnat de aproximativ 50.000 de persoane, iar o petiţie intitulată ”Anul negru 2020” a adunat 180.000 de semnături. Acest sector asigură traiul a 1,3 milioane de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.