Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Africa și Africa de Sud sunt viitorul omenirii, crede un reputat economist

pamant soare

Economistul francez Thomas Piketty, autorul cunoscutului eseu "Capitalul în secolul al XXI-lea", crede că Africa de Sud şi continentul african în ansamblul său reprezintă "viitorul omenirii" graţie tinereţii şi energiei din această parte a lumii, transmite EFE.

"Africa de Sud şi Africa sunt viitorul omenirii", a declarat sâmbătă economistul francez la Universitatea din Johannesburg, unde a susţinut un discurs pentru Fundaţia Mandela. Cu toate că a recunoscut că Africa se confruntă cu provocări imense, Piketty a insistat că există "multe soluţii" şi că tinereţea şi energia africanilor sunt "foarte încurajatoare". Potrivit statisticilor, peste 40% dintre africani au vârste sub 15 ani.

"Nu mă aflu aici ca să dau lecţii, ci ca să explic ce anume putem învăţa din experienţele istorice", a spus el. Potrivit lui Piketty, "Occidentul suferă de o amnezie istorică în ceea ce priveşte responsabilitatea sa în inegalităţile prezentului". "Africa nu are nevoie de ajutor, ci de un sistem legal care să-i oblige pe cetăţenii bogaţi să-şi plătească impozitele în mod corect", afirmă economistul francez.

Piketty este de părere că, pentru a pune capăt inegalităţilor, Africa de Sud are nevoie de un sistem de învăţământ mai performant şi are nevoie de transparenţă. "Este nevoie de o mai mare transparenţă pentru a şti cine şi ce anume stăpâneşte în Africa de Sud. Transparenţa generează încredere", spune el, avertizând că, "dacă tema inegalităţii nu este abordată, poate deveni o sursă de violenţe". În opinia sa, un prim pas ar fi stabilirea unui salariu minim pe economie care să pună capăt "exploatării extreme", scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.