Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenția Fitch a anunțat DEZASTRUL pentru BCR și BRD, bănci sistemice, care NU au voie să aibă probleme: A scăzut ratingul la NEGATIV

fitch ratings

Agenția Fitch Ratings a revizuit, vineri, perspectiva pentru Banca Comercială Română (BCR) și BRD-Groupe Societe Generale la negativă, de la cea stabilă, păstrând același rating de BBB+, din cauza taxei pe activele financiare ale băncilor, informează Mediafax.

În același timp, agenția de rating a menținut la același nivel, BBB+, ratingul pe termen lung pentru riscul de default al celor două bănci.

În plus, Fitch a păstrat ratingul pe termen lung pentru riscul de default al UniCredit Bank România la BBB-, cu perspectivă negativă, și al Băncii Transilvania (BT) la BB+, cu perspectivă stabilă.

Agenția a susținut că revizuirea de vineri a fost făcută, în contextul în care ia în calcul să scadă ratingul pentru sectorul bancar românesc la doar o notă deasupra ratingului pentru datoria României, față de două note în prezent.

Fitch a menționat că deciziile de vineri au fost luate ca urmare a recentelor modificări din legislație și care au impact asupra sectorului bancar din România, cea mai importantă fiind taxa pe activele financiare ale băncilor, precum și de riscul ca autoritățile să intervină pe piața bancară, în ceea ce privește datoria suverană.

Reprezentanții agenției de rating citate mai cred că, pe termen scurt, BCR, BT și UniCredit au suficient capital și profit pentru a rezista dacă înregistrează pierderi, din cauza taxei pe activele financiare.

Citește și:Un primar a pierdut procesul de incompatibilitate, după ce Consiliul Local a încheiat contracte de lucrări de 91.500 lei cu o firmă a fratelui său

„Pe termen mai lung, câștigurile mai slabe și capacitatea de generare a capitalului intern ar putea eroda spațiul de manevră al băncilor (din România - n.red.) pentru a absorbi costurile de creditare în creștere și / sau de a susține creșterea economică. Ratingul viabilității ar putea fi reduse, dacă o taxă punitivă ridicată este menținută pe termen nelimitat și dacă impactul acesteia nu poate fi atenuat, în mod semnificativ, de strategiile de afaceri adaptate ale băncilor”, au mai subliniat reprezentanții Fitch.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.