Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agent Green intră tare în SCANDAL: Uciderea lui Arthur din aria protejată Natura 2000 Oituz-Ojdula, ilegală, în plin infringement al C

urs arthur

Uciderea ursului Arthur care habita în aria naturală protejată Natura 2000 Oituz-Ojdula s-a făcut ilegal în plin infringement al CE. Ministerul Mediului susține în continuare vânătoarea de trofee și se face vinovat de conflictul în creștere dintre om-urs, acuză Agent Green. Între timp, scandalul a devenit unul internațional, însă autoritățile din România nu au luat măsuri deocamdată.

”Activitatea de vânătoare, ca și cea de exploatări forestiere, sau orice alte activități care nu au legătură cu gestionarea Site-ului Natura 2000, pot fi realizate numai dacă acestea se desfășoară în conformitate cu Directiva habitate, adică, dacă trec printr-o procedură de evaluare adecvată și unde este cazul și printr-o procedură de evaluare strategică de mediu sau de evaluare a impactului asupra mediului. În acest caz, pentru Site-ul Natura 2000 Oituz Ojdula nu există obiective de conservare a ariei protejate sau a speciei de urs, aceasta neavând plan de management. Prin urmare, împușcarea urșilor și exploatarea forestieră care are ca efect diminuarea habitatului de urs, sunt activități care încalcă legislația europeană în aceste condiții ”, atrage atenția Cătălina Rădulescu, avocatul Agent Green.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.