Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenta secretă Maria Butina a primit o ofertă de muncă din partea Moscovei

pixabay.com
diverse, umbra, spion

Agenta Maria Butina a fost invitată luni de comisarul pentru drepturile omului al Rusiei, Tatiana Moskalkova, să îi apere pe ruşii încarceraţi în străinătate, la prima sa apariţie publică de când a fost deportată de autorităţile americane sub acuzaţia de spionaj, transmite Reuters, potrivit News.ro.

”Vă invit să lucraţi în grupul nostru pentru apărarea compatrioţilor din străinătate. Sunt sigură că împreună vom putea să facem mult bine pentru oamenii care au ajuns în situaţii dificile în străinătate”, a spus Moskalkova.

Butina, în vârstă de 31 de ani, care a fost deportată pe 26 octombrie, nu a spus dacă va accepta oferta primită la prima sa apariţie publică de când a fost primită de o mulţime de oameni la aeroport, la revenirea în ţară.

În luna decembrie a anului trecut, Butina a recunoscut că a conspirat pentru a acţiona ca agent al Rusiei într-o ţară străină, infiltrându-se într-un grup pentru drepturile de folosire a armelor şi influenţând activişti conservatori americani şi republicani. Moscova a apreciat condamnarea ca fiind ridicolă şi a acuzat Washingtonul că a forţat-o pe Butina să recunoască.

Cazul a amplificat tensiunile dintre SUA şi Rusia, provocate deja în mai multe probleme, inclusiv de acuzaţiile americane privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale şi de anexarea Crimeii de către Rusia. Moscova neagă amestecul în alegerile prezidenţiale americane.

Moskalkova a invitat-o pe Butina să o ajute în apărarea drepturilor ruşilor arestaţi în străinătate, cum ar fi Konstantin Iaroşenko, un pilot condamnat la 20 de ani de închisoare în Statele Unite pentru că a conspirat pentru a introduce cocaină în ţară.

Moskalkova a spus că ştie că Butina a primit o ofertă pentru un loc de muncă şi din partea Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus şi a rugat-o să accepte şi oferta respectivă.

Cazul lui Iaroşenko, care a fost arestat de forţele speciale americane în Liberia, în 2010, şi altele asemănătoare au determinat Rusia să acuze Statele Unite că îi vânează cetăţenii în lume.

Statele Unite i-au acuzat pe ruşii respectivi de fapte ilegale şi au cerut extrădarea şi arestarea lor.

Rusia a anunţat săptămâna trecută că a transmis un protest diplomatic oficial Israelului, care a extrădat un bărbat rus în Statele Unite, unde este acuzat de mai multe delicte cibernetice grave.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.