Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare restricţionează accesul în instituţie pentru toate persoanele străine

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) a anunţat luni că a decis să restricţioneze accesul în instituţie pentru toate persoanele străine şi în toată această perioadă, comunicarea între unitatea centrală, filialele teritoriale şi colaboratorii săi se va face strict prin mijloace electronice: e-mail şi telefon, având în vedere declanşarea stării de urgenţă, potrivit news.ro.

De asemenea, nu vor mai avea loc în toată această perioadă audienţe la conducerea ANIF.

ANIF precizează că ia astfel măsuri pentru evitarea răspândirii noului coronavirus (Covid – 19).

”Până la ieşirea din starea de urgenţă, Consiliul Tehnico-Economic al ANIF îşi suspendă activitatea. De asemenea, solicităm inclusiv suspendarea lucrărilor Comisiei de atestare a persoanelor fizice şi juridice care îşi manifestă intenţia de a desfăşura, pe terenuri din domeniul agricol, activităţi de îmbunătăţiri funciare, studii, proiectare, executare de lucrări şi servicii şi/sau de fabricare a instalaţiilor de irigat, organizată şi coordonată de direcţia de specialitate care răspunde de sectorul de îmbunătăţiri funciare din MADR”, arată ANIF într-un comunicat.

ANIF transmite tuturor Organizaţiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii şi tuturor fermierilor că nu vor fi probleme în asigurarea apei pentru irigaţii în campania din acest an.

”Aceştia sunt încurajaţi să semneze în continuare contracte multianuale şi sezoniere pentru livrarea apei. ANIF vine în întâmpinarea acestora şi anunţă că, în această perioadă, încheiarea contractelor nu se sistează, dar contractele se vor transmite numai prin format electronic, pentru evitarea contactului direct. De asemenea, lucrările de Intreţinere şi Reparaţii şi lucrările din Programul Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii (PNI) se vor desfăşura într-un ritm normal, conform contractelor”, spun reprezentanţii ANIF.

Citește și: Florin Cîțu anunță schimbări majore, în contextul pandemiei de coronavirus! Ce măsuri se vor lua

ANIF anunţă şi faptul că, începând cu data de 12 martie, a luat o serie de măsuri pentru a preîntâmpina răspândirea noului coronavirus (Covid – 19). Astfel, în perioada 12 – 31 martie 2020, perioadă care se poate prelungi ca urmare a stării de urgenţă, programul de lucru la Unitatea Centrală se va desfăşura în două intervale orare: luni – joi: 08.00 – 16.30, vineri: 08.00 – 14.00 şi luni – joi: 10.00 – 18.30, vineri: 10.00 – 16.00.

”Activitatea se va desfăşura în aşa fel încât să se asigure prezenţa a 50% din personalul fiecărui compartiment pentru fiecare interval de program. Conducerea Filialelor Teritoriale va trebui, la rândul său, să stabilească un program de lucru pentru salariaţi menit să prevină răspândirea noului coronavirus, informează ANIF.

Pe durata programului de lucru, personalul agenţiei are obligaţia să nu părăsească sediul unde îşi desfăşoară activitatea fără acordul conducerii. Părăsirea sediului instituţiei se va face cu acordul şefului şi se va trece în registrul de la intrarea in instituţie în care se va evidenţia locul deplasării, ora de ieşire şi ora de întoarcere.

Personalul agenţiei care prezintă semne de înrăutăţire a stării de sănătate va rămâne acasă, va contacta medicul de familie telefonic şi îşi va înştiinţa şeful ierarhic.

În cadrul instituţiei, se va evita pe cât este posibil contactul între salariaţii compartimentelor funcţionale.

În situaţia în care personalul agenţiei nu poate să fie prezent la locul de muncă sau vor exista restricţii de circulaţie se va primi acordul de a accesa, şi de la domiciliu, e-mailul de serviciu.

”Ţinând cont de declararea stării de urgenţă şi măsurile luate pentru prevenirea infectării sau răspandirii noului coronavirus (Covid-19), facem apel la calm şi la respectarea regulilor esenţiale de igienă”, mai spun reprezentanţii agenţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.