Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţie de turism: 'Peste 300 de maltezi îşi vor petrece Revelionul în România'

turisti

Peste 300 de maltezi îşi vor petrece Revelionul în România, aceştia umând să sosească cu două aeronave pe 28 decembrie şi vor sta o săptămână, a declarat, pentru News.ro, Mark Neville Farrugia, directorul agenţiei de turism Malta Travel. Numărul turiştilor români care au ales să-şi petreacă vacanţa în Malta, în sezonul din acest an, a fost în creştere faţă de anul trecut cu aproximativ 15%, ajungând la aproape 6.000 de persoane, potrivit datelor agenţiei.

”Ei vin în România pe 28 decembrie şi vor sta până pe 2 ianuarie. Vor merge la Peleş, la Castelul Bran, vor vizita totodată  la Casa Ceauşescu din cartierul Primăverii. Revelionul îl vor face în Bucureşti, la un hotel de cinci stele. Le place totodată să meargă la shopping, e mai ieftin aici. Vor merge şi în Centrul vechi”, a declaratMark Neville Farrugia.

De asemenea, tot atâţia turişti români vor petrece Anul Nou în Malta.

”Alţi circa 300 de români vor merge în Malta, la hoteluri de patru şi cinci stele. Preţul unui pachet începe de la 440 euro de persoană, fiind incluse zborul cu charter şi cinci nopţi cazare cu mic dejun. Pachetul pentru Revelion este separat şi costă 140 euro de persoană. Temperatura în acea perioadă va fi în jur de 18-20 de grade. Turiştii români vor vizita capital Valetta, insula Gozo, Mdina, Oraşul tăcerii”, a mai spus el, potrivit News.ro.

Citește și: Specialiştii fac previziuni SUMBRE pentru şoferi: Benzina și motorina se vor SCUMPI din nou până la finalul lunii

Mark Neville Farrugia afirmă că turiştii au ales Malta pentru siguranţă, pentru cultura şi pentru numeroasele obiective turistice, atât naturale, cât şi antropice.

Potrivit datelor Malta Travel, numărul turiştilor români care au ales să-şi petreacă vacanţa în Malta, în sezonul din acest an, a fost în creştere faţă de anul trecut cu aproximativ 15%, ajungând la aproape 6.000 de persoane.

În medie un turist a cheltuit pentru cazare, masă, transport şi excursii aproximativ 840 de euro/ persoană, pentru un sejur de opt zile, cu toate excursiile optionale.

”Media de vârstă a turiştilor care au călătorit în Malta s-a situat, în acest an, în jurul vârstei de 40 de ani. Fiind o ţară cu un aşa-numit all inclusive cultural, turiştii s-au axat cel mult pe demipensiune, pentru a avea timpul necesar vizitelor la obiectivele turistice”, a declarat directorul Malta Travel.

Potrivit acestuia, interesul românilor pentru vacanţe în Malta s-a întins pe toată perioada charterelor Air Malta, cuprinsă între lunile mai şi octombrie, însă cel mai mare număr de cereri a vizat lunile iulie şi august.

Şi maltezii se arată tot mai interesaţi de România, de la un an la altul, astfel că cele mai multe grupuri de maltezi ne-au vizitat ţara în luna august a acestui an.

Conform statisticilor realizate de turoperator, din perspectiva cazării, cu transport şi excursii opţionale, turiştii maltezi au cheltuit în medie aproximativ 760 euro.

Pe perioada şederii în România, un turist maltez a mai cheltuit, în medie, în plus faţă de costurile de mai sus, între 250 şi 300 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.