Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aglomerare de camioane, în vama din Isaccea

camioane punct frontiera nadlac 2
Pe drumul judeţean care face legătura între mănăstirea Cocoş şi drumul european 87 Tulcea-Brăila, luni după-amiază zeci de maşini aşteptau un semn din partea autorităţilor pentru a porni spre oraşul Isaccea.

În oraş, parcarea improvizată lângă o carieră era de asemenea plină de TIR-uri, la fel ca drumul spre vamă şi digul de la Dunăre din apropierea punctului de trecere a frontierei.

"În medie, la Orlîvka aşteptăm şapte zile, iar aici trei sau patru zile. Eu am planificat să stau aici mai puţin. Ne-ar fi convenit dacă ar fi fost un pod", a declarat Volodimir, şofer de TIR de 20 de ani.

Printre cei care aşteaptă în vamă mai multe zile sunt şi proprietari de microbuze.

"Am luat maşina din Bulgaria şi nu mă lasă să intru cu ea în Ucraina. De patru zile stau aici", a afirmat Aleksei, un bărbat în vârstă de 61 de ani.

Prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a explicat situaţia din vama Isaccea prin creşterea exportului de cereale.

"Toate structurile de pe platforma punctului de trecere a frontierei funcţionează 24 de ore din 24, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică şi în sărbătorile legale. Situaţia de acolo nu se datorează structurilor de pe platformă, pentru că ele funcţionează bine. Fluxul este în creştere, datorită creşterii exportului de cereale", a menţionat prefectul Munteanu.

Potrivit Gărzii de Coastă, în ultimele 24 de ore, prin punctul de trecere a frontierei din Isaccea au intrat în România 220 de maşini cu 650 de persoane şi au ieşit din România 350 de autovehicule cu circa 900 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.