Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AHK: Disponibilitatea forţei de muncă calificate şi dezvoltarea infrastructurii se află în topul priorităţilor pentru mediul de afaceri german din România

economica.net
ahk romania

Disponibilitatea forţei de muncă calificate şi dezvoltarea infrastructurii se află în topul priorităţilor pentru mediul de afaceri german din România, a declarat Sebastian Metz, director general şi membru în Consiliul Director al AHK România.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, pentru AHK România, 2022 este un an special, deoarece, de 20 de ani AHK România "îşi desfăşoară cu succes activitatea în calitate de Cameră de Comerţ Germană în Străinătate, fiind un motor central pentru dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale".

"S-au întâmplat multe în ultimii 20 de ani - ţara s-a dezvoltat de la un simplu amplasament de producţie la o locaţie pentru inovare, atractivă pentru companiile germane", a declarat preşedintele AHK, Andreas Lier, în mesajul său digital de Anul Nou adresat comunităţii AHK, rezumând astfel evoluţia României în ultimii 20 de ani.

Conform sursei citate, din ce în ce mai multe companii germane investesc în înfiinţarea de noi centre de dezvoltare - adesea în bună şi strânsă colaborare cu universităţile româneşti - contribuind astfel la dezvoltarea ulterioară a amplasamentului investiţional.

Astfel, este important ca România să continue eforturile pentru a-şi menţine competitivitatea.

"Problemele legate de deficitul de personal calificat şi-au pierdut din importanţă doar pentru o perioadă foarte scurtă de timp, pe fondul pandemiei. Disponibilitatea forţei de muncă calificate şi dezvoltarea infrastructurii se află acum din nou în topul priorităţilor pentru mediul de afaceri german din România", a declarat Sebastian Metz, Director general şi membru în Consiliul Director al AHK România.

La acestea se adaugă provocările legate de digitalizare şi de transformarea sistemului economic într-un sistem durabil şi circular. Totodată, "discuţia actuală despre preţurile la energie este doar începutul unui proces dificil de transformare cu care ne confruntăm cu toţii", se menţionează în comunicat.

"Provocările sunt multiple şi vor necesita o mare disponibilitate pe termen lung în vederea transformării, atât din partea economiei cât şi a cetăţenilor. Ceea ce contează acum sunt mesaje clare, crearea unui climat de încredere între politică şi mediul de afaceri şi utilizarea corectă a fondurilor europene disponibile", a afirmat Andreas Lier.

Conform reprezentanţilor AHK, anul aniversar 2022 a fost pus sub semnul sustenabilităţii, "o temă extrem de actuală".

"Sustenabilitate înseamnă investiţii în educaţie, cercetare şi dezvoltare, în calitatea vieţii din oraşele şi regiunile în care trăim. Sustenabilitatea presupune, de asemenea, sisteme economice durabile care să fie acceptate şi susţinute de societate. Pe acest complex tematic dorim să ne concentrăm în AHK 'Sustainabilityear 2022' şi, printr-o serie de evenimente, să iniţiem proiecte 'verzi', să provocăm la un dialog între actorii politici, economici şi societatea civilă şi să producem idei noi, inovatoare pentru un viitor sustenabil. Companiile germane sunt pregătite să îşi pună la dispoziţie tehnologiile de care dispun, Know-how-ul şi Best Practice, pentru a aduce relaţiile economice bilaterale la un nou nivel", se mai precizează în comunicat.

AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane şi totodată cea mai mare Cameră de comerţ bilaterală din România. Înfiinţată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre şi oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe. Prin serviciile pe care le oferă şi prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susţine activ companiile germane la intrarea lor pe piaţa românească şi este totodată partener al firmelor româneşti interesate de piaţa germană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.