Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida Căruceru, deputat PSD: Iohannis și PNL aruncă România în criză jucându-se cu nominalizările pentru funcția de premier

aida caruceru deputat PSD

Prin decizia arogantă de a-l propune pe Ludovic Orban pentru a doua oară în calitate de premier-desemnat, Klaus Iohannis a aruncat România în criză. Iohannis era obligat să țină seama de propunerea care întrunea majoritatea, mai ales că PSD a dat jos Guvernul Orban cu 261 de voturi, cel mai mare număr de voturi de la toate moțiunile de cenzură votate de Parlament.

PSD a tratat cu seriozitate criza creată de PNL și de Klaus Iohannis și a făcut o propunere rezonabilă de premier, din afara PSD, care se bucura de majoritate parlamentară. Iohannis a respins această propunere, adâncind și mai mult criza politică, iar CCR a arătat cât de abuziv a fost comporamentul celui care se numește șeful statului. În cadrul votului pe care l-a acordat Curtea Constituțională nu a existat nici măcar un singur vot împotrivă, deci nici măcar membrii desemnați de Iohannis și PNL nu au considerat că desemnarea lui Orban ar fi avut temeiuri pentru a fi declarată constituțională.

Decizia CCR îl obligă pe președintele Iohannis să-și reevalueze de urgență atitudinea față de Parlament și față de națiune. Acum este treaba președintelui să rezolve această criză politică pe care a generat-o: este obligat de Curtea Constituțională să vină cu o altă propunere de premier care să reușească să coaguleze o majoritate. Dar președintele nu pare să fi înțeles mesajul CCR, și sub umbrela urii față de PSD, spune că va aștepta motivarea deciziei. Practic, trage de timp...

În fața riscului iminent ca România să se confrunte cu una dintre cele mai grave epidemii din timpurile noastre, este nevoie de un guvern pe deplin funcțional care să fie capabil să colaboreze cu Parlamentul și cu celelalte instituții ale statului.

Noi, cei de la PSD, știam că PNL este incapabil să guverneze, este nepăsător față de lege și față de normele democratice. Știam că sunt doritori de putere și nepăsători față de consecințe. Întrebarea care se pune acum este: cine va plăti pentru mascarada numirii Guvernului Orban 2? Cine va plăti pentru cursul extraordinar de mare leu-euro? Cine va plăti pentru că România nu se poate pregăti cum trebuie ca să se lupte cu Coronavirus?

 

PNL trebuie să plătească, iar ziua plății va fi în ziua votului!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.