Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida Căruceru: Îmbătat de aburii scorului de la alegerile europarlamentare, Ludovic Orban declară război IT-iștilor români

arhiva personala
Aida Căruceru

Depuutatul PSD Aida Căruceru susține că, după alegerile europarlamentare, Ludovic Orban s-a văzut Salvatorul Națiunii, deși nimeni nu l-a desemnat în acest sens.

”Nici nu s-au terminat bine de numărat voturile de la alegerile europarlamentare, că Ludovic Orban s-a și văzut Salvatorul Națiunii, deși nimeni nu l-a ales sau desemnat în acest sens. De fapt, nimeni nu l-a prea mai ales pe Ludovic Orban pentru nimic de foarte mulți ani, dar acesta este un subiect pentru o altă ocazie.

Ludovic Orban s-a gândit, oare, cum ar fi dacă din România ar mai pleca cel puțin 100.000 de români, marea lor majoritate tineri, cum ar fi dacă România ar fi mai săracă cu cel puțin 5 miliarde de euro și, practic, s-a gândit cum ar fi dacă în locul industriei digitale ne-am întoarce la industria cazanelor?

Probabil că nu. Și după ce a stat și s-a gândit, a zis că ar fi bine, așa că a declarat, cu pieptul plin de mândrie liberală, așa cum îi stă bine unuia care nu mai știe cum să se laude că este președintele unui partid care a trimis la Bruxelles cu un europarlamentar mai mult ca PSD: “Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal”, a declarat miercuri, 5 iunie, deputatul PSD Aida Căruceru.

Citește și: Petre Daea RUPE TĂCEREA - Cum a oprit grindina care amenința să strice vizita Papei Francisc în România

Probabil invidios de faptul că tinerii IT-ști mânuiesc mai bine tastatura decât mânuiește el chitara, Ludovic Orban a reușit, ca printr-o singură declarație, să genereze multă frică în economia românească.

- În primul rând, pentru că gura dlui. Orban se trezește vorbind fără să știe despre ce vorbește. Sectorul IT în România angajează aproximativ 100.000 de oameni, potrivit celor mai recente relatări din media. Dintre aceștia, doar 30%, adică doar 30.000, beneficiază de scutirea de impozit. Raportat la cât este salariul mediu brut pe industria IT, în termeni nominali vorbim despre 50 de milioane de euro. Aportul la PIB al acestei industrii este de 5 miliarde de euro;

- În al doilea rând, îi invită, practic, pe românii care lucrează în IT să plece din țară, în condițiile în care, la nivel european, deficitul de specialiști IT este de un milion de oameni;

- În al treilea rând, președintele PNL dă o lovitură și universităților din România, pentru că de la boom-ul industriei IT, marile centre universitare au început să dezvolte centre de excelență și de cercetare în IT, și, poate cel mai important, au reușit să genereze absolvenți care imediat își găsesc un loc de muncă după terminarea studiilor;

- În al patrulea rând, pentru că industria de IT românească așteaptă noi măsuri care să vină în ajutorul ei, mai ales în ceea ce privește resursa umană, existând și în România probleme mari în a găsi atâți oameni de care au nevoie companiile. Cu alte cuvinte, deși avem mulți IT-iști, niciodată nu putem avea suficienți.”

În încheiere, deputatul PSD Aida Căruceru concluzionează: „Ludovic Orban ne-a arătat ce se va întâmpla dacă, Doamne ferește, PNL ar reuși să ajungă la guvernare: distrugerea totală a economiei românești, anularea oricăror măsuri care au permis creșterea veniturilor românilor, ridicarea nivelului de trai și anularea tuturor progreselor economice făcute până acum. Adică, revenirea României în epoca PDL, că tot a reușit Orban să trimită PDL-iști de frunte la Bruxelles.”, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.