Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida Căruceru (PSD): Ce face Guvernul Orban prin angajarea răspunderii pentru votul în două tururi este cel mai grav atac la democrație

Facebook
Aida Căruceru

Deputatul PSD de București Aida Căruceru a declarat că decizia Guvernului Orban de a-și angaja răspunderea pentru votul primarilor în două tururi va afecta democrația din România de o manieră ireversibilă și adaugă că speră ca instituțiile europene să oprească subminarea democrației din România.

“Cel mai grav atac la adresa democrației din România a avut loc astăzi, când Guvernul Orban a hotărât să-și angajeze răspunderea pentru votul în două tururi de scrutin pentru alegerile locale. Este grav pentru că este un demers coordonat de a ataca democrația românească, pentru că declarațiile Președintelui Klaus Iohannis arată că are loc o încălcare a principiului separației puterilor în stat, din moment ce șeful statului susține ocolirea completă a Parlamentului. Instituțiile europene, în speță Consiliul Europei, a activat deja procedura de monitorizare a României, pentru că legislația electorală se modifică cu doar 4 luni înainte de alegerile locale. Din informațiile publice de până acum, o misiune de evaluare va avea loc în România în curând. Sper ca reprezentanții instituțiilor europene să asculte cu atenție și ce au de spus reprezentanții Parlamentului, pentru că aproape toate partidele parlamentare, cu siguranță toate partidele democratice, au anunțat că se opun acestui abuz democratic”, a declarat Aida Căruceru.

Ea a mai afirmat că PNL trebuie să revină de urgență asupra acestei decizii și că Președintele Klaus Iohannis trebuie să apere Constituția, nu interesele electorale ale liberalilor. “Președintele Iohannis trebuie să-și respecte jurământul și să apere Constituția României, nu scorul electoral al PNL, iar liberalii să facă bine să renunțe de urgență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.