Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida Căruceru (PSD): Cum manipulează propagandiștii apocalipsei economice

Aida Caruceru PSD

Deputatul PSD de București, Aida Căruceru, a susținut o declarație politică prin care critică în termeni duri manipulările în legătură cu starea economiei și utilizarea de informații false în spațiul public, menite să inducă teama în rândul cetățenilor.

“Două mituri fundamentale au tot rostogolit în spațiul public cavalerii apocalipsei economice: că Guvernul PSD nu a făcut bine că a majorat salariul minim și că nu avem o creștere economică care ar fi bazată pe consum. Primul mit a a fost demontat chiar de către presa economică de specialitate. Iată ce spunea, în vara anului trecut Ziarul Financiar, cea mai prestigioasă publicație economică din România: <>”, a afirmat, la începutul declarației politice, Aida Căruceru.

Deputatul PSD de București a continuat să arate că Institutul Național de Statistică a demontat și cel de-al doilea mit al manipulatorilor: cel referitor la creșterea economică bazată pe consum. “Potrivit INS, creșterea s-a datorat consumului final al gospodăriilor doar în proporție de 6,4%, în timp ce doar industria a contribuit cu 24,2% la formarea PIB. Dacă la contribuția industriei se adaugă și contribuțiile generate de sectorul serviciilor, al agriculturii și al impozitelor nete, reiese această radiografie: însumate, cele 4 sectoare menționate au contribuit, în total, cu 57% la formarea PIB, adică de aproape 9 ori mai mult decât consumul”, a mai declarat Aida Căruceru.

Potrivit deputatului PSD de București, industria este cel mai important motor de creștere economică pentru că angrenează pe orizontala societății românești agenți economici și furnizori de bunuri și servicii. “Industria este importantă pentru că generează plusvaloare, prosperitate și locuri de muncă”, a mai declarat Căruceru.

La finalul declarației politice, deputatul PSD de București a susținut că Guvernul PSD-ALDE și majoritatea politică din Parlament vor continua să-și facă treaba în interesul cetățenilor, indiferent de manipulările pe care le vor lansa în spațiul public reprezentanții Opoziției. “Propagandiștii apocalipsei economice nu se vor mulțumi cu cifre oficiale și vor continua teoriile conspirației, și vor continua să anunțe dezastrul. Nimic nu îi poate opri, nici adevărul, nici bunul-simț”, a spus, în încheierea declarației politice, Aida Căruceru, potrivit unui comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.