Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida Căruceru: 'Statul român trebuie să fie ferm și consecvent în a-i apăra pe contribuabili, bunurile și nivelul lor de trai'

Aida Caruceru PSD

Deputat Aida Căruceru (Grupul parlamentar al PSD), secretar al Comisiei juridice, de disciplină și imunități și vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați: „Am aflat zilele acestea, cum, în calitate de consumatori, am fost mințiți și păcăliți ani la rând. Trebuie să ne mobilizăm și să condamnăm astfel de abuzuri indiferent de culoarea noastră politică. Statul român trebuie să fie ferm și consecvent în a-i apăra pe contribuabili, bunurile și nivelul lor de trai.”

„Concret, trei dintre cele mai mari hyper-marketuri în care milioane de români își fac cumpărăturile de zi cu zi au fost descoperite că au sfidat cetățenii de bună-credință. Ele stabileau nivelul prețurilor de la raft pe baza unor înțelegeri pe-sub-masă, fără ca prețurile să aibă legătură cu cererea și oferta. Românii au plătit mai mult pentru băuturi răcoritoare, doar pentru că anumite companii multinaționale au decis că pentru ele contează mai mult profitul decât respectarea legilor. Câteva companii multinaționale au crezut că pot să-i sfideze pe românii care, cu banii lor munciți din greu, le generează profiturile uriașe, pe care aceleași multinaționale le „optimizează fiscal” în diverse paradisuri financiare. Revoltător este faptul că aceste înțelegeri subterane, făcute în disprețul legii și al românilor, s-au întins pe o perioadă de 6 ani de zile”, a declarat deputatul PSD Aida-Cristina Căruceru.

Citește și: Eurodeputatul PSD Răzvan Popa: Voi sesiza Comisia Europeană în privința manipulării ROBOR de către bănci

Ea susține faptul că: „Partidul Social Democrat condamnă aceste practici și cere tuturor instituțiilor statului să-și facă în mod consecvent datoria și să sancționeze aspru abuzurile. Vrem să oprim practicile anti concurențiale care fac rău românilor, care le impun prețuri nejustificat de mari și le subminează bunăstarea. Aceste practici, care acum încep să iasă la suprafață, sunt motivele pentru care PSD a decis să adopte măsuri ferme, așa cum este taxa pe lăcomie.”

De asemenea, deputatul PSD de București, declară că: „Noi, PSD, suntem un partid adevărat de stânga, un partid care crede în valoarea muncii și a corectitudinii. Nu este acceptabil ca românii să fie abuzați și disprețuiți, indiferent că vor să cumpere un suc sau să obțină un credit de la bancă. Credem că românilor trebuie să li se redea demnitatea și nu ne temem să ne luptăm cu rechinii economiei de piață pentru a le reda oamenilor încrederea în piața liberă și în democrație. Credem că fiecare cetățean și societatea, în întregime, vor fi mai câștigate dacă lăcomia va fi stopată.”

În încheiere, deputatul PSD a ținut să transmită: „Acestea sunt motivele pentru care românii ne-au acordat votul și încrederea în 2016 și, de asemenea, motivele pentru care vom învinge, în cele din urmă: pentru că avem dreptate! Vă invit pe toți să vă alăturați luptei noastre pentru demnitatea românilor.”, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.