Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajax Amsterdam, cel mai bun club formator din Europa (CIES)

wallpaperfolder.com
Ajax Amsterdam

Ajax Amsterdam este pe primul loc în clasamentul pentru anul 2021 al cluburilor care au format cei mai mulţi jucători activi în 31 de prime divizii ale ţărilor membre UEFA, arată un studiu realizat de Observatorul pentru fotbal (CIES), potrivit Agerpres.

Actuala campioană a Olandei a format 81 de jucători care evoluează în aceste campionate, şase mai mult decât gruparea ucraineană Şahtior Doneţk. Urmează, cu câte 70 de jucători, Sporting Lisabona, Dinamo Kiev, al cărei antrenor este Mircea Lucescu, şi Dinamo Zagreb.

Top 10 este completat de Partizan Belgrad (69 de jucători), Real Madrid (62), Benfica Lisabona (60), Sparta Praga (58) şi FC Barcelona (57).

Clubul din România aflat pe primul loc la acest capitol este FC Farul Constanţa, cu 41 de jucători, urmat de Dinamo Bucureşti, 32 de jucători

În ce priveşte fotbaliştii din cele cinci mari campionate ale Europei, big-5, pe primul loc sunt Real Madrid şi FC Barcelona, la egalitate, cu câte 42 de jucători.

CIES a elaborat Training Index, un indicator care ponderează numărul jucătorilor formaţi, luând în calcul nivelul sportiv al clubului la care sunt angajaţi (prin intermediul unui coeficient bazat pe rezultatele din campionat şi cupele europene), gradul de utilizare în ultimul an şi vârsta (cât mai tineri, cu atât mai bine). La nivelul jucătorilor activi în 31 de campionate, Ajax le devansează în acest caz pe Sporting Lisabona şi Real Madrid.

Cel mai bun Training Index pentru fotbaliştii din big-5 a fost măsurat pentru Real Madrid.

Potrivit UEFA, cluburile formatoare sunt cele la care jucătorii au rămas cel puţin trei sezoane între 15 şi 21 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.