Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajuns la putere, lui Dacian Cioloș au început să îi placă numirile politice: 'Poate însemna și o numire asumată politic a unei persoane cu competență'

Liderul partidului PLUS, Dacian Cioloș, vede într-o cheie proprie numirile politice din instituțiile statului. El consideră că o numire politică poate însemna și o numire asumată politic. Cioloș se contrazice chiar pe el în acest fel, în trecut el fiind un critic al numirilor politice.

„Arătăm, începând cu această săptămână, că partidele politice pot face concursuri pentru numiri în funcții publice fără să fie o cerință legală. Transparent și prin dezbateri cu societatea alegem cei mai buni oameni.

Așa că de joi dăm drumul procesului de alegere a noului guvernator al Rezervației biosferei Delta Dunării prin dezbateri publice cu toate asociațiile interesate din Deltă care vor defini atât noul mandat de management al ARBDD, cât și elementele de competență pe care trebuie să le îndeplinească viitorul guvernator numit de USR PLUS printr-un proces de selecție profesionist.

O numire politică nu înseamnă că un șef politic își numește oamenii, apropiații sau dă sinecuri de partid. O numire politică poate însemna și o numire asumată politic a unei persoane cu competență, cu un mandat clar, susținută politic pentru a face treabă pentru comunitate și nu pentru a reprezenta interese personale ale șefilor politici. Asta e viziunea USR PLUS prin care putem proteja biosfera cu responsabilitatea politică ce ne revine împreună cu organizațiile și asociațiile reprezentative și relevante care cunosc cel mai bine Delta și nevoile ei”, a spus Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Iată ce preciza fostul premier Dacian Cioloș, în 2016, despre numirile politice din învățământ: „E foarte important din punctul meu de vedere ca politica partinică să iasă din școli. Învățământul are nevoie de susținere politică, dar nu are nevoie de numiri politice la conducerea școlilor. Acolo trebuie profesioniști în primul rând, oameni dedicați managementului acestor școli și mai ales oameni care să aibă o perspectivă clară a unui mandat”, a adăugat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.