Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajutoarele pentru Venezuela, blocate pe Insula Curacao: Autoritățile olandeze le va expedia atunci când regimul de la Caracas va anunța că le acceptă

stirileprotv.ro
protest venezuela

Insula olandeză Curaçao a avertizat vineri că nu va permite ca ajutorul umanitar destinat Venezuelei să-i părăsească teritoriul fără acordul autorităţilor de la Caracas, informează France Presse, potrivit agerpres.ro.

Citeste si O copie a dosarul Tel Drum, în care este cercetat Liviu Dragnea, a fost trimisă Secției pentru Magistrati - Anunțul făcut de Nistor Călin

"Nicio încărcătură de ajutor nu va părăsi Curaçao pentru Venezuela sub constrângere", a declarat într-un comunicat guvernul acestei insule situate la mai puţin de 60 de kilometri de coastele Venezuelei.

"Expediţiile din Curaçao vor fi făcute doar atunci când autorităţile venezuelene vor fi de acord. Între timp, ajutorul va fi depozitat", a adăugat guvernul insulei.

Un avion care transporta 50 de tone de alimente şi medicamente trimise de venezuelenii ce trăiesc în Statele Unite a aterizat joi în Curaçao.

Această încărcătură face parte din pachetul de ajutor pe care opoziţia din Venezuela, condusă de preşedintele Parlamentului, Juan Guaido, a promis că va intra în ţară sâmbătă, în ciuda opoziţiei şefului statului, socialistul Nicolas Maduro.

Prin urmare, regimul venezuelean a suspendat legăturile cu Curaçao şi a ordonat închiderea frontierei maritime cu acest mic teritoriu.

Preşedintele Maduro a dispus de asemenea joi închiderea frontierei terestre cu Brazilia şi a ameninţat că va închide graniţa cu Columbia pentru a împiedica intrarea ajutorului umanitar american pe care îl consideră o "provocare".

Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar în urmă cu o lună şi a fost recunoscut sau este sprijinit de aproximativ 50 de ţări, a declarat că ajutorul va intra în ţară, "orice s-ar întâmpla".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.