Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajutor de urgenţă de 2,8 miliarde de dolari din partea FMI pentru Egipt

Pinterest
dolari dolarul

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a acordat luni Egiptului un ajutor de urgenţă de aproape 2,8 miliarde de dolari pentru a-i permite să facă faţă impactului economic al pandemiei, relatează AFP preluat de agerpres.

La fel ca numeroase alte ţări care au nevoie de o finanţare de urgenţă pentru a face faţă excesului de cheltuieli provocate de COVID-19, Egiptul beneficiază de aceste fonduri prin intermediul instrumentului de finanţare rapidă al FMI, care permite evitarea unui proces mult mai lung pe bază de multe condiţii.

"Egiptul a reuşit să îşi redreseze economia într-un mod remarcabil înainte de impactul COVID-19, executând un program de reforme susţinut prin mecanismul extins de creditare al Fondului, care permite corectarea a importante dezechilibre interne şi externe", subliniază FMI într-un comunicat.

În noiembrie 2016, Cairo a obţinut deja un plan de sprijin de 12 miliarde de dolari de la FMI în cadrul mecanismului extins de creditare, a cărui ultimă tranşă a fost achitată anul trecut. Acest tip de program al Fondului oferă acces la bani în schimbul unor reforme negociate cu instituţia.

"Pandemia şi şocul mondial reprezintă o ameninţare directă şi gravă de perturbare a economiei, ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra echilibrelor macroeconomice obţinute cu greu de Egipt", mai precizează FMI.

În ciuda faptului că oferă o sumă substanţială, FMI estimează că aceasta nu va fi suficientă şi că "va fi necesar un sprijin suplimentar şi rapid din partea creditorilor bilaterali şi multilaterali" pentru a acoperi lipsurile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.