Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Ajutorul' de NĂDEJDE al milionarilor din România va fi JUDECAT

pixabay.com
diverse, bani, monede, euro

Kiss Laszlo este cunoscut drept cel la care bogații României au apelat pentru a-și ascunde banii. Sorin Ovidiu Vântu, deputatul William Brânză sau Dumitru Creştin, sunt doar câteva nume grele care au apelat la serviciile lui Kiss pentru a îşi deschide off-shore-uri în paradisuri fiscale. Acum Kiss Laszlo este în închisoare fiind judecat pentru spălare de bani în cadrul afacerii Petrom Services, unde titular este Sorin Ovidiu Vântu. De asemenea, Kiss mai este judecat şi pentru afacerea Ultra Pro Computers unde prejudiciul este de aproximativ 10 milioane de euro, anunță Gazeta de Cluj.

La Curtea de Apel Cluj a început procesul de fond al unui dosar de constituire a unui grup infracţional organizat în care este judecat şi consultantul off-shore clujean Kiss Laszlo.

Lui Kiss i s-a ”înfundat” în acest dosar din cauza unor oameni de afaceri sălăjeni, CHEREGI I. RODICA CARMEN, IORDACHE F. FLORIN – GHEORGHE, IORDACHE I. ALINA şi IORDĂCHESCU M. MARIANA care au apelat la serviciile de consultanţă ale lui Kiss pentru a deschide off-shore-ul Farbridge LDT.

Kiss Laszlo şi Iordăchescu Mariana au fost implicaţi şi în dosarul Petrom Service şi anul trecut cei doi au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea cu executare. Kiss Laszlo Gyorgy a primit şase ani şi patru luni pentru complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată, iar Mariana Iordăchescu a fost condamnată la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare pentru complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată. Potrivit procurorilor Parchetului General, 8,5 milioane de euro ar fi fost scoase din conturile companiei Petromservice sub forma unor plăţi pentru studii de piaţă, sigle şi spoturi care trebuiau folosite pentru crearea unei noi imagini societăţii. Banii ar fi intrat în conturile firmelor Boaz Active SRL şi Laveco SRL, care ar fi fost controlate de Kiss Laszlo şi de reprezentata sa, Mariana Iordăchescu, conform Gazetei de Cluj.

Potrivit riseproject.ro, Marian Iancu, implicat în afaceri petroliere a apelat la serviciile lui Kiss Laszlo Gyorgy. Lanton Enteprises Inc. şi Faber Invest & Trade Inc., înfiinţate în Delaware cu sprijinul lui Kiss, au fost utilizate de Iancu atât în preluarea rafinăriei Rafo Oneşti, cât şi într-o amplă operaţiune comercială, ambele fiind anchetate penal.

Familia parlamentarului Willian Brânză face afaceri cu statul român printr-o companie offshore din Delaware: Nouvel Investment Corp – înfiinţată de Delaware Intercorp, agentul american de înregistrare al lui Kiss Lazlo Gyorgy. Din 2008, offshore-ul controlează firma românescă Alrod Consult SRL care a primit, fără licitaţie, aproximativ 6.5 milioane de dolari de la Metrorex pentru deratizarea metroului bucureştean, anunță Gazeta de Cluj.

Varujan Pambuccian, deputat minorităţi , este coleg în loja masonică “Sphinx” cu Kiss Laszlo Gyorgy, Pambuccian a apelat, în 2002, la expertiza consultantului offshore pentru a-şi ascunde participarea într-o companie de transport, alături de Metin Cerchez – un alt deputat. Pambuccian a negat iniţial conexiunea cu Kiss, prin offshore-ul Horus 33 World Wide Financial din Delaware, pentru ca apoi să susţină că firma de transport nu a mai funcţionat.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.