Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AJUTORUL din starea de urgență - Aproape 200.000 de oameni au sunat la epidemiologii de la TELVERDE

telverde

Cei 135 de operatori care deservesc linia TelVerde, unde cetăţenii din ţară şi străinătate pot suna să ceară specialiştilor epidemiologi informaţii utile despre prevenirea infectării cu COVID-19, au preluat peste 187.000 de apeluri în perioada stării de urgenţă, informează joi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, potrivit Agerpres.

Totodată, platforma https://formular.sts.ro, unde pot fi completate electronic declaraţiile pentru părăsirea locuinţei, respectiv localităţii, a fost accesată de 2.439.219 de utilizatori, iar pagina formularului a înregistrat 9.134.687 de vizualizări.

Potrivit unui comunicat de presă, pe linia serviciului de urgenţă, STS a luat măsuri privind asigurarea resurselor umane şi tehnice pentru a se putea prelua 24/7 apelurile la 112 în condiţii de creştere a numărului de solicitări, precum şi privind optimizarea fluxului de lucru. În plus, operatorii STS au fost instruiţi privind tratarea apelurilor pe problematica noului coronavirus.

Citește și: DNA Timişoara stă cu tunurile pe DRPD - Cercetează concursurile de la Direcţie anterioare anului 2019 când a izbucnit dosarul 'PSD Arad'

În contextul pandemiei de coronavirus şi într-un timp record, precizează STS, a fost suplimentată infrastructura de comunicaţii voce-date pentru Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani, responsabil de managementul şi coordonarea stării de urgenţă din România.

În domeniul sănătăţii, la solicitarea ministerului de resort, au fost efectuate o serie de acţiuni menite să contracareze şi să limiteze epidemia cu SARS-CoV-2 - STS a dezvoltat, configurat, administrat şi actualizat permanent aplicaţia informatică de centralizare a datelor primite de la direcţiile de sănătate publică, spitale şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, pe baza cerinţelor operaţionale furnizate de Ministerul Sănătăţii. Totodată, utilizatorii au primit tablete pentru accesarea aplicaţiei şi au fost instruiţi pentru completarea formularelor şi actualizarea permanentă a bazelor de date necesare realizării situaţiilor cu stocurile de medicamente şi echipamente medicale.

Ministerul Sănătăţii, cât şi instituţiile aflate în coordonarea acestuia au beneficiat de echipamente şi servicii specifice de comunicaţii voce-date, precum sisteme de audio/ videoconferinţă, accesul la Platforma Comună de Radiocomunicaţii Mobile TETRA, asigurarea terminalelor informatice pentru spitalele suport şi nu numai, arată STS.

"Contextul socio-economic actual a impus autorităţilor publice aplicarea unor măsuri care să vină în sprijinul cetăţenilor şi al agenţilor economici. Astfel, la solicitarea ministerelor de resort, STS a dezvoltat, implementat, testat, securizat şi găzduieşte pe infrastructura proprie două aplicaţii informatice de importanţă majoră https://csu.prevenire.gov.ro - necesară emiterii certificatelor de situaţii de urgenţă şi https://www.imminvest.ro - necesară înscrierii firmelor în Programului Naţional de Susţinere a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. De asemenea, în sprijinul cetăţenilor, a fost lansată platforma https://formular.sts.ro, unde pot fi completate electronic declaraţiile pentru părăsirea locuinţei, respectiv localităţii. Acesta a fost accesat de 2.439.219 de utilizatori, iar pagina formularului a înregistrat 9.134.687 de vizualizări", precizează comunicatul.

De asemenea, pentru structurile operative aflate în teren ale Ministerului Afacerilor Interne (Poliţia Română, Jandarmeria Română, Poliţia de Frontieră etc.), STS a instalat şi configurat servicii de audio şi videoconferinţă şi a realizat infrastructura de comunicaţii necesară conectării diferitelor structuri centrale şi teritoriale la Reţeaua de comunicaţii voce-date a MAI.

În sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, s-a realizat interconectarea spitalelor militare la sisteme de audio şi videoconferinţă necesare schimbului de date şi informaţii medicale. Pentru spitalele militare de campanie, amplasate la nivel naţional, au fost realizate infrastructuri de comunicaţii şi tehnologia informaţiei, necesare pentru buna desfăşurare a activităţilor acestora.

În perioada stării de urgenţă, conform comunicatului citat, STS a susţinut iniţiativele de responsabilitate socială prin punerea la dispoziţia Crucii Roşii a terminalelor radio pentru a beneficia de comunicaţii de voce în misiunile de ajutorare a cetăţenilor. Totodată, împreună cu Telekom şi Fundaţia EmIRA, a fost pusă la dispoziţia persoanelor afectate de pandemia de COVID-19 o linie telefonică de consiliere psihologică şi suport emoţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.