Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al 13-lea feminicid de la începutul anului în Grecia: Guvernul își exprimă preocuparea

avantaje.ro
femeie bataie

Guvernul grec şi-a exprimat luni preocuparea după uciderea unei femei de către soţul său, "o nouă crimă abominabilă", acesta fiind al 13-lea feminicid de la începutul anului, potrivit Adunării barourilor din Grecia, care atenţionează cu privire la escaladarea violenţelor sexiste, informează AFP.

Vinerea trecută, o femeie de 48 de ani, mamă a patru copii, a fost înjunghiată şi ucisă de soţul ei, 54 de ani, care a fost arestat şi este anchetat pentru omucidere intenţionată.

Potrivit unor mass-media locale, victima, care era separată de soţul său, anunţase recent poliţia că viaţa ei este în pericol.

"Problema violenţei domestice şi a violenţei contra femeilor preocupă guvernul", a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Giannis Oikonomou, în timpul unei conferinţe de presă, subliniind că "prejudecăţile sexiste nu sunt tolerate".

El a anunţat o reformă a cordului penal, reformă ce prevede "extinderea prescripţiei pentru violenţele sexiste", fără a da alte detalii.

La rândul său, Adunarea preşedinţilor de barouri din Grecia a atenţionat duminică împotriva "dimensiunilor particulare ale fenomenului violenţei sexiste şi domestice".

"Treisprezece femei au fost asasinate recent, în timp ce numărul de fenomene de abuz fizic, psihologic şi sexist a crescut", informează un comunicat al preşedinţilor barourilor.

Aceştia au îndemnat guvernul "să aplice măsurile existente şi să adopte unele noi pentru a preveni aceste fenomene". "Orice întârziere exacerbează şi perpetuează această problemă", au atenţionat ei, îndemnând guvernul să susţină familiile victimelor.

La începutul lui august, Grecia a fost şocată de două feminicide comise la distanţă de 4 zile: pe 3 august o femeie de 43 de ani a fost ucisă cu focuri de armă de soţul său, la Larissa, iar pe 30 iulie o femeie de 31 de ani a fost înjunghiată şi ucisă lângă Atena de soţul său de 40 de ani, potrivit Agerpres.ro.

În iulie, uciderea unei femei de 26 de ani, împinsă în gol de iubitul său în timpul unei dispute survenite în vacanţa lor pe o insulă din Grecia, a suscitat indignarea clasei politice, a mass-media şi ONG-urilor.

"Numărăm 13 feminicide anul acesta (...). Lista femeilor asasinate creşte într-un mod înfricoşător şi dureros", a deplâns vineri site-ul feminist To Mov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.